• DOLAR 32.912
  • EURO 35.226
  • ALTIN 2452.364
  • ...
Bitlis`te bayram arifesinde kurban pazar yerlerinde hareketlilik başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'te bayram arifesinde hayvan pazarında hareketlilik başladı.

Besiciler, yetiştirdikleri kurbanlıklarını, kendilerine Bitlis-Diyarbakır Karayolu'nun 5'inci kilometresindeki Arap Köprüsü mevkiindeki tahsis edilen hayvan pazarına getirerek satışa sundular. Belediye tarafından tahsis edilen hayvan pazarında, satışlar yapılmaya başladı. Besiciler, kurbanlık fiyatlarında memnunken, alıcılar ise bu yılın hayvan fiyatlarının yüksek olmasından yakınıyor.

Mutki ilçesine bağlı Kaşak köyünden gelerek hayvan pazarında kurbanlık satan Mahfuz Gültekin, bu yıl hayvan fiyatlarının çok iyi olduğunu, talebin geçen yıla nazaran daha yüksek olduğunu belirterek, kurbanlık hayvanlarının yüzde 70'ini sattığını belirtti.

Aldığı kurbanlıkları, pazarda satmaya çalışan Mülazım Yılmaz ise bu yıl hayvan fiyatlarının yüksek olması nedeniyle talebin az olduğunu dile getirerek, aldığı kurbanlıkların yüzde 50'ni tüketebildiğini ifade etti.

Geldiği hayvan pazarında kurbanlık alan Muhsin Güngördü, fiyatların çok pahalı olduğundan yakınarak, şunları söyledi: "Bugün hayvan pazarına gelerek kurbanlıklarımızı aldık. Ben bir tane tosun ve bir tane de keçi aldım. Tosunu 7 bin TL'ye, keçiyi ise 950 TL'ye aldım. Geçen yıla nazaran çok pahalı. Geçen yıl kemikli etin kilogram fiyatı 24 TL iken, bu yıl 37 TL'yi aştı. Yani çok pahalıdır. Tabi saman pahalı, çiftçiyi de düşünmek lazım."

Kurban Bayramı havasında olduklarını, hayvan pazarına gelerek kurbanlıklarını beğenerek aldıklarını dile getiren Yıldırım Sayından ise sıkı bir pazarlığın ardından aldıkları kurbanlıklarını bayramın birinci gününde bayram namazının ardından keseceklerini belirtti.

Öte yandan Kurban Bayramı'nda vatandaşların kurbanlıklarını rahat bir şekilde satacağı ve kurbanlık alacak insanların da mağdur olmamaları için kurulan hayvan pazarının içinde belediyeye ait çöp arabalarının park edilmesinden kaynaklanan kötü koku ve oluşan toz ve duman nedeniyle alanın sulanmaması, hem hayvan sahiplerinin hem de kurbanlık almak için gelen vatandaşların tepkisine neden oldu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir