• DOLAR 34.189
  • EURO 38.323
  • ALTIN 2902.417
  • ...
Mardinlilerden 3 dilde bayram mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarihi ve mimari dokusuyla açık hava müzesi görünümünde olan, inanç ve kültür turizminin önemli merkezleri arasında yer alan, 'Gündüz seyranlık, gece gerdanlık' olarak nitelendirilen Mardin; farklı din, dil ve kültürleri de içinde barındırıyor.

Kurban Bayramı ilgili duygu ve temennilerini 3 dilde (Türkçe, Kürtçe, Arapça) İLKHA aracılığıyla dile getiren siyasi parti temsilcileri, STK'lar ve vatandaşlar, özellik bu bayramın zulüm altındaki Müslümanlara kurtuluş vesilesi olmasını diledi.

"Bütün ümmetin Kurban Bayramı mübarek olsun"

Allah-u Teala'nın Müslümanların etmiş olduğu duaları ve kesmiş olduğu kurbanları kendi makamında kabul etmesi temennisinde bulunan HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Kavan, "Şunu ifade etmek gerekir ki, ümmet bugün toplum olarak da kurban ödüyor. Ümmetin bu kurbanı Arakan üzerinden nasıl verdiğini müşahede ediyoruz. Rabbim, bu kurbanları ümmetin birlikteliğine sebebiyet versin ve bu manzaraların yaşanmaması adına da ümmeti bir araya getirecek kurban bayramlarını ve diğer bayramları bizlere nasip etsin. Bütün ümmetin Kurban Bayramı mübarek olsun." diye konuştu.

"İslam coğrafyasındaki zulümlerin son bulmasını ve zindandaki yusufilerin azat olmasına vesile olmasını Rabbimizden diliyoruz"

Yine bir Kurban Bayramı'na yetiştirdiği için Allah'a hamt ederek başlayan Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şube Başkanı İbrahim Bahadur, "Bayramlar sevinç günleridir. Belki biz burada bayrama sevinç içinde giriyoruz ama Arakan'da yaşanan Budist vahşeti sevincimizi hüzne dönüştürüyor. Bu Kurban Bayramı'nın İslam coğrafyasındaki zulümlerin son bulmasını ve zindandaki Yusufilerin azat olmasına vesile olmasını Rabbimizden diliyoruz. Bugün Arakan'da Müslümanlar vahşice katlediliyor. Allah-u Teala, bu Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanların onların yerine kabul etsin ve onları kurban olmaktan kurtarsın. Halkımızın Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, bayramın halkımıza huzur, barış ve esenlikler getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. Tüm İslam ümmetinin ve halkımızın Kurban Bayramı mübarek olsun." şeklinde konuştu.

"Bayram sevinmektir, sevindirmektir"

"Bayram sevinmektir, sevindirmektir." diyen Dost-Der Genel Başkanı Fesih Memiş, şöyle konuştu: "Bayram; dostluğa, kardeşliği, ahbaplığa uzanan eldir. Rabbani bayramın hem bizlere hem de bütün İslam âlemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu bayramın Filistin'deki, Arakan'daki, Suriye'deki, Irak'taki, Afganistan'daki, Çeçenistan'daki ve bütün İslam âlemindeki acıları dindirmesine vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Rabbani bayramınız mübarek olsun."

"Yaşanan tüm bu acıların Müslümanların birbirine daha çok kenetlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum"

HÜDA PAR Derik İlçe Başkanı Burhan Erol, şu ifadeleri kullandı: "Tüm kardeşlerimizin ve âlem-i İslâm'ın Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum. Bugün İslam âleminde kan ve gözyaşı oluk oluk akıyor. Acımız büyük, yaşanan tüm bu acıların Müslümanların birbirine daha çok kenetlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Zindanlardaki yusufilerin de bayramlarını evlerinde geçirmelerini Allah'tan diliyorum. Tekrar tüm halkımızın Kurban Bayramı mübarek olsun."

Türkiye Sakatlar Derneği Mardin Şube Başkanı Hasan Anuk, "Öncelikle Mardinlilerin, gönül dostlarımızın ve tüm Müslümanların mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Türkiye'nin terörsüz, barış, huzur ve mutluluk içinde bu bayram ve bundan sonraki tüm bayramlarını geçirmesini diliyorum." diye belirtti.

Bütün İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik eden Muhtar Ali Aslan, bu bayramın bölgeye huzur, sağlık getirmesini Cenabı Hak'tan niyaz etti.

Esnaf Mehmet Yertüm, "Mardin'den tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, Cenabı Allah'tan hayırlara vesile olmasını niyaz ederim." dedi.

Mustafa Atasayar, "Rabbim, bu bayramı ümmeti Muhammed'in uyanmasına, kurtuluşuna vesilesi kılsın ve Ümmet-i Muhammed'in arasına birlik, beraberlik koysun. Yeniden kardeşliğimizi pekiştirsin. Zalimlere karşı tek kuvvet, tek yumruk etsin inşallah." ifadelerini kullandı.

Mehmet Şükrü Özgün şunları belirtti: "Kurban Bayramı'nın tüm âlemi İslam için hayırlı bereketlere vesile olup, birlik ve beraberliğimizin başlangıcı olmasına Rabbimden niyaz ediyorum. Bu günde akrabalarımızı, büyüklerimizi ve dostlarımızı ziyaret edelim. Eğer birbirleriyle konuşmayan varsa onları barıştıralım."

İbrahim Algan, "Kurban Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutlar, tüm İslam âlemine, vatanımıza, milletimize, kardeşlerimize özellikle Müslümanlara Cenab-ı Allah'tan hayırlar getirmesini temenni ediyorum." diye konuştu.  (M. Salih Keskin - İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir