• DOLAR 34.196
  • EURO 38.093
  • ALTIN 2888.831
  • ...
"Kurban Bayramı kardeşliğe ve yaşanan savaşların bitmesine vesile olsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam âlemi Kurban Bayramı'nı idrak ediyor. Bayramla ilgili duygu ve temennilerini dile getiren Bingöl'deki siyasi parti ve STK temsilcileri, iş adamları ve vatandaşlar bayramın vahdete, zulüm ve işkence altındaki Müslümanlara kurtuluş vesilesi olmasını diledi.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, Kurban Bayramı'nı idrak edeceklerini ifade ederek, "Özelikle Kurban Bayramı'nın coğrafyamızda, İslam ülkelerinde birliğe ve beraberliğe vesile olmasını, Müslümanlar arasındaki kardeşlik duygularının güçlü bir şekilde pekişmesine, yaşanan savaş ve çatışmaların bitmesine, Müslümanlar arasında yoksulluğun ve sefaletin ortadan kaldırılmasına vesile olmasını diliyorum." dedi.

"İslam âleminin uyanışına, dirilişine ve yeryüzünde yeniden güç kuvvet bulmasına vesile olsun"

Bugünün Müslümanlar için önemli bir gün olduğunu dile getiren Memur-Sen Bingöl Başkanı Mücahit Çelik, "Şu an da milyonlarca Müslüman kardeşimiz hac farizasını ifa etmek üzere Kâbe'de Arafat'a hazırlık yapıyor. Bu yılki Hac ümit ediyoruz ki, İslam âleminin uyanışına, dirilişine ve yeryüzünde yeniden güç kuvvet bulmasına vesile olsun. Müslümanlar artık Mescid-i Aksa ve Arakan'da Müslümanlara uygulanan zulüm ve hassas konularda artık bir şuura ermesini ve ona göre inşallah tedbir almalarını ümit ediyoruz." diye konuştu.

Allah-u Teala'nın bu Kurban Bayramı'na ulaştırması temennisinde bulunan Bingöl İHH Derneği Başkanı Muhittin Gilli, "Her bayram olduğu gibi bu bayram da kan, gözyaşı dinmeyip akamaya devam ediyor. Rabbim bu bayramı, Müslümanlara gerçek bayramlara vesile kılsın. Şu an Arakan'daki Müslümanlar sıkıntı yaşıyorlar, Rabbim sıkıntılarını gidersin inşallah. Tüm Müslümanların bayramını tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Allah için kan akıtmamız gereken bu bayramda biz Müslümanların kanı akıyor"

Bayramların artık Müslümanlar için sevinç bayramı olmaktan çıktığını dile getiren Bingöl İmam Hatipliler Derneği Başkanı Sadullah Arpa, "Özelikle İslam düşmanları bayramları bizlere zehir etmek için bugünleri mi seçiyorlar. Allah için kan akıtmamız gereken bu bayramda biz Müslümanların kanı akıyor, bu bayrama da böyle giriyoruz. Tüm bayramlarımız neredeyse buruk geçiyor." diye belirtti.

Bu Kurban Bayramı'nda Müslümanlar kurban kesmeye hazırlanırken, maalesef yeryüzü coğrafyasında Müslümanların kanının akıtıldığına işaret eden İş Adamı Bayram Girişen, şunları söyledi: "Özelikle Arakan'da Müslüman soykırımı olmasına rağmen, Müslümanlar ve sözüm ona sözde İslam ülkelerinin liderleri duruma sessiz kaldıklarını görüyoruz. Bu zulme sessiz kalanlara bir gün kendilerine de sıra geleceğini bilmeleri lazım."

Bayramların Müslümanların mutlu günleri olduğunu söyleyen Eğitim Bir Sen Bingöl Bingöl Şubesi Başkanı Yunus Kava, "Milyonlarca Müslüman Kâbe'de tavaf edip dualarını etmekte, hac vazifesini yerine getirmekte. İslam âlemi olarak son yıllarda bütün bayramlarımız buruk geçiyor. Şu an sıcak gündem Arakan. 3 bin kardeşimiz Budistler tarafından şehit edildi. Oradaki kardeşlerimizin malları, canları ve ırzları tehlike altında. Böyle bir iklimde Kurban Bayramı'nın arifesindeyiz. Onun haricinde ümmet coğrafyasının her yerinde sıkıntılar hâkim." şeklinde konuştu.

Ayrıca, Emekli İmam Hatip Fikri Dargın, Bingöl Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Refik Gönül, Bayrındır Memur-Sen Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Emin Korkutata, Büro Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Erkan Kına, Genç Memur-Sen Bingöl İl Başkanı A. Haluk Çakan ve STK temsilcileri de yaptıkları açıklamada Kurban Bayramı'nın ve gelecek bayramların kardeşliğe, barışa ve huzura vesile olması temennisinde bulunarak, tüm İslam âleminin yaşadığı sıkıntıların sona ermesi için dua ettiklerini belirttiler. (Nihat Kanat - İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir