• DOLAR 34.259
  • EURO 37.618
  • ALTIN 2910.73
  • ...
Gaziantep Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP-12Mart 2012 Pazartesi Gaziantep yerel basınında öne çıkan bazı haber özetleri şöyle:

Hakimiyet Gazetesi: Kapıdaki Tehlike
Pancarlı Mahallesi`nde Alleben Göleti`nin her hangi bir taşkınla karşı karşıya kalması durumunda tahliye kanallarının yetersiz olduğu kaydedildi. Göletin alt tarafından dere yatağında yer alan yerleşim alanlarının bir an önce boşaltılması gerekiyor. Yerel yönetimler bu konuda gerekli adımları attı fakat dere yatağında yeri bulunan vatandaşlar tehlikenin farkında bile değil.

Ayıntab Gazetesi:Araç Satışları Takipte
Maliye,her hangi bir vergiye tabi olmadan bir yılda üçten fazla araç satışı yapanları yakın takibe aldı.Sosyal devlette yönetim problemlere çare bulduktan sonra müeyyide getirir.Galerici esnafların alım-satım işine bir formül bulmadan, geçim sıkıntısı çeken memurun, sıkıntısına çare olmadan "Ali Kıran Başkesen" kanunlarla, ruhu olmayan uygulamalarla,alınan zecri(baskıcı) tedbirler vatandaşı hileli yollara başvurmaktadır.


Suriye Özgürlük Kafilesi Yeniden Sınıra Gidecek
Gaziantep`e gelen Suriye Özgürlük Kafilesi temsilcileri 5 günlük organizasyonun ardından Dünyanın bir çok bölgesinden gelecek çok sayıda kişinin katılımıyla yeniden Suriye sınırına giderek burada kamp kuracak.

Telgraf Gazetesi: Kitapla Gelene Tramvay Bedava
Gaziantep`te tramvay binmek 26 Mart`tan itibaren bir hafta süreyle bedava.Ancak bir şartla.Tramvayda kitap okuyacaksınız.
Antep fıstığında sulu tarım verimi artırıyor

Antep Fıstığı Araştırma Enstitüsü (AAE) Müdürü Selim Arpacı, Antep fıstığında sık dikim ve damla sulama tekniği kullanılarak oluşturulan bahçelerden yüzde 140`a yakın oranda verim artışı sağlanabildiğini söyledi.

Şefik Mert-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir