• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan Arakan`a dua çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arakan başta olmak üzere, dünyanın neresinde olursa olsun zulüm gören tüm Müslümanlar, tüm mazlumlar için, şu mübarek günlerde dualarımızı eksik etmeyelim." dedi.

Mesajında, vatandaşların Kurban Bayramını kutlayarak bayramın millete, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini, sıkıntıların aşılmasına vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk, dayanışma duygularının en üst düzeyde idrak edildiği bayram günlerini, hep birlikte, manasına uygun şekilde yaşayacağımıza inanıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyüklerin ziyaret edildiği, küçüklerin sevindirildiği, ailelerin, dostların bir araya geldiği bayramları, maneviyatına yaraşır bir şekilde idrak etmeye özel önem verilmesi tavsiyesinde bulundu.

Terör örgütlerine, onları maşa olarak kullanan karanlık odaklara da aziz milletin asla boyun eğmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, "Bizler, demokrasimizle, ekonomimizle, dış politikamızla, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarana kadar yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz." diye belirtti.

2023 hedefleri doğrultusunda, Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri hâline getirerek; milleti, söz verdikleri refah ve huzur düzeyine ulaştıracaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeter ki bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım" diye ekledi.

"Arakan ve diğer zulüm gören tüm Müslümanlar için dualarımızı eksik etmeyelim"

Erdoğan, "Bu vesileyle, mübarek topraklarda hac farizasını yerine getiren kardeşlerimizin ibadetlerinin makbul olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Arakan başta olmak üzere, dünyanın neresinde olursa olsun zulüm gören tüm Müslümanlar, tüm mazlumlar için, şu mübarek günlerde dualarımızı eksik etmeyelim." ifadelerini kullandı.

"Vatandaşlarımızdan, trafik kurallarına uymalarını rica ediyorum"

Mesajında, bayram ziyaretleri ve sıla-i rahim vesilesiyle, araçlarıyla yola çıkacak vatandaşlardan, trafik kurallarına uymalarını özellikle rica eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zira trafik kazalarında kaybettiğimiz her bir can, sönen her bir ocak, milletçe yüreğimizi dağlıyor. Unutmayalım ki yolda kaybedilen vaktin telafisi mümkündür; ama yitip giden canların, çekilen acıların telafisi kesinlikle yoktur" uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı mesajını şu cümlelerle tamamladı: "Bayramlarda, başta büyükler olmak üzere yakınlarımızı, komşularımızı ziyaret etmeye, küçükleri sevindirmeye; dayanışmaya, hediyeleşmeye, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye azami derecede özen gösterelim. Mübarek Kurban Bayramının bütün gönüllerde, tüm hanelerde en iyi biçimde yaşanması temennisiyle, bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik ediyor; sizlere, sevdiklerinize, bütün milletimize Allah'tan sağlık ve esenlikler diliyorum. Kalın sağlıcakla." (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir