• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Nusaybin'de esnaf satışlın eski bayramlara nazaran çok düşük olduğunu halkın alışveriş için çıktığını fakat alışverişin olmadığını belirti.

İlçe Kurban Bayramı hareketliliği sürüyor. İlçe merkezinde "Kaçakçılar Pazarı" olarak bilinen Amerikan Pazarı'nda kurulan seyyar tezgahlarda bayram şekeri, kolonya ve giyim eşyaları satılırken pazarın kalabalık olduğu gözlendi.

Ancak yoğunluğa rağmen esnaf alışverişin çok az olduğunu dile getirdi.  Ayakkabı satıcılığı yapan çarşı esnafından Sinan Kardaş, "Bayrama üç gün kalmasına rağmen bölgede olduğu gibi bizde de piyasa durgundur umudumuz devam ediyor.  Bayram dolayısıyla fazla mal getirdik inşallah son günlerde satışımızı yaparız." dedi.

Zücaciye esnafından İbrahim Korkut ise "Bu bayram umduğumuz gibi gitmedi piyasa var kalabalık var fakat satış yok inşallah iş olur biz de millette kazanır." ifadelerini kullandı.

İlçe esnafından Hasan Kardaş, "Sene umduğumuzu bulamadık milleti çoğu mevsimlik iş için batıya gittiği için satışlarımız azdır.  Yine de Allah'a çok şükürler olsun. Sakin bir şekilde herkes bayram alışverişini yapıyor  bayram herkese  hayırlı uğurlu olsun, herkesin bayramı mübarek olsun." Şeklinde konuştu. (Cihat Şayık -İLKHA)