• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...

Kurban Bayramı dolayısıyla müşteri yoğunluğu yaşayan ve işleri yetiştirmekte zorlanan berberler, gece geç saatlere kadar mesai yapıyorlar.

Bayram öncesi yoğunluğun her yıl olduğu gibi bu yıl da devam ettiğini belirten Diyarbakır'daki berberler, bayramın bereketinden istifade etmeye çalıştıklarını söylediler.

Müşterilerin, tıraşlarını son güne bırakmalarından dolayı oluşan yoğunluğun kendilerini yorduğunu dile getiren berberlerden Emrullah Aksakal, söz konusu yoğunluğun bayrama birkaç saat kala sona erdiğini ifade etti.

Aksakal, "Arefe günleri ise bayram sabahına kadar çalışıyoruz. Sabırsız olan müşterilerimiz var, gelip tıraş sırası için aceleci olanlar var. Hemen oturup tıraş olayım diyenler var. Bayramın son günleri hareketlilik var, ondan sonraki dönemlerde sadece sabit müşteriler geliyor. Onun da gelir yönünden bir etkisi yok." dedi.

Tıraş bakımından Ramazan Bayramı'nın Kurban Bayramı'na göre daha bereketli geçtiğini söyleyen Mehmet Baran ise "Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı'nı aratıyor. Bölge nazarından konuşursak insanların maddi durumu çok düşük ve bu maddi durumun kötü olmasından dolayı fındığa, pamuğa gidenler oluyor. İnşaat işlerinde çalışanlar da var. Başka illere gidip çalışanlar var. Bugün 02.30'a kadar, bayram arefesi ise bayram namazı sonrasına kadar açığız. Gelen dostlarımızın saçını sohbet ederek tıraş ediyoruz. Sıra açısından Ramazan Bayramı daha yoğun geçiyor. Gördüğünüz gibi kimse yok. Genellikle akşamları yoğun oluyor, gündüz sakin oluyor." ifadelerini kullandı. (Mehmet Çelik, M. Hüseyin Temel - İLKHA)