• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van'da donanımlı "Hayvan Bakımevi" projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlamında örnek olacak bir projeyi daha tamamladı. Belediyenin, kısa süre sonra faaliyetlerine başlayacağı "Hayvan Bakımevi" projesi, hizmet kapasitesi ve özellikleri bakımından bölgede tek. Türkiye'de ise benzer projeler içerisinde ilk sıralarda yer alıyor.

Aynı anda 200 köpek, 100 kedi olmak üzere toplam 300 hayvanın barınabileceği bakımevinde kısırlaştırma, aşılama, muayene ve tedavi hizmetleri bir arada verilecek.

Ayrıca, bakımevine getirilecek hayvanların aşıları takip edilerek, kontrolsüz üreme ve sokak hayvanlarından insanlara geçebilecek zoonoz hastalıklarının da önüne geçilecek. Hayvanların barınma ve tedavi süreçleri takip edilerek, sahiplendirme çalışmaları buradan yürütülecek.

Bölgede kapasite, tesis ve sahip olacağı medikal malzeme zenginliğiyle tek olma özelliği taşıyan bakımevi, bin 400 metrekare kapalı alan olmak üzere toplam 18 bin metrekarelik alanda hizmet verecek.

Bakımevi; kedi ve köpek barınma alanları, idari bölüm, yem hazırlama ve depolama alanı, eczane, ameliyathane, muayenehane, kafeterya, kedi ve köpek gezinti alanları, yeni doğum odası, röntgen odası, laboratuvar odası, kayıt bölümü, kedi ve köpek karantina bölümü ile park alanlarından oluşuyor.

Doğal yaşam alanı oluşturuldu

Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hayvan bakımevinin yanında doğal bir yaşam alanı da oluşturdu. Etrafı çitlerle çevrilen alana çoğunluğu makine ikmal bakım ve onarım daire başkanlığının atölyesinde yapılan toplam 33 köpek kulübesi yerleştirildi. Bakımevinde tedavisi yapılan hayvanlardan sakat veya kendine bakamayacak durumda olanlar bu kulübelerde barındırılacak.

Son derece modern bir şekilde dizayn edilen bakımevinde sokak hayvanlarının her türlü ihtiyacı karşılanarak, barınma ve tedavi süreçlerinin takip edileceğini ifade eden belediye yetkilileri, medikal malzeme alımının tamamlanmasının ardından bakımevinin faaliyetlerine başlayacağını söylediler. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir