• DOLAR 32.453
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2436.376
  • ...
Mağdur edildiğini iddia eden köylü yetkililerden destek bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Gercüş (Gercews) ilçesine bağlı Koçak (Kerkinê) köyünde yapımı tamamlanan kanalizasyon çalışmasında foseptik çukuru için tapulu tarlasından bir bölüm veren köy sakini, tarlasının geri kalan kısmının düzeltilmesi sözünün yerine getirilmediği için mağdur olduğunu söyledi.

Koçak köyüne yapılan kanalizasyon çalışmasıyla beraber bin kişilik foseptik çukuru, 3 bin 200 metre uzunluğunda ve 200 milimetre çapında koruge boru döşemesi tamamlanarak kanalizasyon alt yapısı köylülerin hizmetine sunuldu.

Köy sakinlerinden Halit Mutlu, yapılan bazı anlaşmalar sonunda foseptik çukuru için yetecek kadar tapulu tarlasından bedava bir bölüm verdiğini, ancak projenin bittiği halde yapılan anlaşmaların hiçbirisinin yerine getirilmediğini ifade etti.

Arazinin devlet tarafından istimlak edilmesi gereken yerde hiçbir şey verilmeden vakıf malı yapıldığını ileri süren Mutlu, tarla duvarının yapılmadığı ve verilen sözlerin yerine getirilmediği takdirde yüklenici firmadan davacı olup, adli mercilere başvuracağını söyledi.

Avukatlarının dilekçe hazırladığını ve aksi bir durumda Kurban Bayramı'ndan sonra mahkemeye gideceklerini belirten Mutlu, "Kanalizasyonlarımızı ve köyün bir kuyusunu genişletip atık su deposu yapacaklarını söylediler. Ben de köy sakini olarak bir dilekçe verdim. Atık suyun kuyuya atılmasını iptal ederek kendi tapulu tarlamdan onlara yetecek kadar hayrıma verdim. Tarlamı vermeden önce; çalışma sonunda tarladaki taşları temizleyeceklerini, toprağı düzelteceklerini ve atık su deposundan arıtılacak suyun da tarlama vereceklerini söylediler. Ben de bunları kabul ederek hiçbir şart koşmadım. Ayrıca tarlanın duvarını da öreceklerini söylediler. İşleri bitti, yapacaklarını söyledikleri hiçbir şeyi yapmadılar." ifadelerini kullandı.

Yetkililere seslenen Mutlu, şunları kaydetti: "Anlaşmada söylediklerini yapmalarını istiyorum. Tarlamın içinde kanalizasyon deposu yapılması için bedava verdim. Bu anlaşmaları noter eşliğinde yapmışız. İşleri bittiği için artık söyledikleri şartları yerine getirmeleri gerekiyordu. Verdikleri sözleri yerine getirip getirmeyeceklerini bilmiyoruz. İşleri bitirip gitmişler, verdikleri sözleri de yerine getirmeyecekleri görünüyor." (M. Sait Çelik - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir