• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep`te camiler gül suyuyla temizlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde camilerde temizlik çalışması başlatıldı. Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerindeki cami ve mescitler gül suyuyla temizlendi.

Vatandaşların Kurban Bayramı'nda huzur içerisinde dini vecibelerini yerine getirebilmeleri için Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerindeki camilerde çalışma başlatıldı. Bayram öncesi camilerin bakım ve temizliği belirlenen program dâhilinde yürütülüyor. Camilere yönelik bakım ve temizlik çalışmalarında cami kapısı, mihrap, minber, ahizeler, kitaplıklar, vestiyerler, ayakkabılıklar, pencereler ile camların ve halıların temizliği yapılıyor.

Ayrıca, şadırvan ve tuvaletlerle birlikte cami avlularında çevre temizliği yapılırken, temizlik sonrasında cami içerisine gül esansı sıkılmasıyla caminin güzel kokması sağlanıyor.

Camilerdeki temizlik çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Karşıyaka Merkez Cami İmam Hatibi Adnan Hasar, "Yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle bayram öncesi camimizin şanına yakışır bir şekilde bir temizlik çalışması yürütüldü. Cami temizliğiyle görevli arkadaşlarımız camimizin halılarını elektrikli süpürgelerle temizledi. Cami kapısı, mihrap, minber, ahizeler, ayakkabılıklar, pencereler ve camların temizliği yapıldı. Şu anda camimiz bayram namazına hazır hale geldi." dedi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir