• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Avusturya`da Bir Hayır Derneği Kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AVUSTURYA - Açılış programına Avusturya`nın İnnsbruck Şehrindeki Said`i Nursi Camii, Voralberg Şehrindeki İmam Hüseyin Camii, Wels Şehrindeki Amed Camii yöneticilerinin yanı sıra Viyana`dan misafirler katıldı.

Akşam namazı sonrası başlayan açılış programı, program akışıyla ilgili verilen kısa bilginin ardından Molla Yahya Yılmaz`ın konuşmasıyla devam etti. Sohbetine, "hayır Kervanına yeni bir halka eklenmesi dolayısıyla çok sevindik ve mutlu olduk" sözleriyle başlayan Molla Yahya, konuşmasına şöyle devam etti: "İhlas ve samimiyetle faaliyet yürütenlerin amellerini Allah Teala boşa çıkarmayacaktır. Eğer Allah Teâlâ, bir işin olmasını istiyorsa tüm dünya bir araya gelse de onu engelleyemeyecektir. Bu derneğin kuruluşu aşamasında maddi, manevi ve çevre gibi kimi engellerin çıkarıldığını biliyorum. Her şeye rağmen Allah`u Teâlâ buranın açılmasını murat ettiği için bugün bu hayır derneğinin açılışı için buradayız.

İslami derneklerin açılması Müslümanların sorumluluklarını daha da arttıracaktır. Müslmanlar, omuzlarına daha fazla yük bineceğinden daha fazla çalışmalıdırlar. Bağnaz bir mantığına dayılı çalışma ne İslam`a ne de insanlığa fayda vermeyecektir. Bu vesileyle derneğimizin İslam Ümmeti için ve özellikle de Avrupa`da yaşayan Müslümanlar için faydalı ve hayırlı olmasını temenni ediyorum."


 Salzburg Nur Kültür Derneği`nin kurucu üyeleriyle kısa bir sohbette bulunan yazar Çetin Tufanoğlu ise, Hz. Ali`nin (r.a.) amel edenleri üç sınıfa ayırdığını ve bunların korkaklar, tüccarlar ve âşıklar diye adlandırdığını söyledi. Tufanoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Korkaklar: bu kısımdakiler Cehennem korkusundan dolayı amel ederler. Kulluk görevlerini yerine getirmemeleri durumunda Allah Teâlâ`nın kendilerini cehennem azabıyla cezalandıracağından dolayı amel ederler.

Tüccarlar: Bu kısımdakiler Cennet sevgisinden dolayı amel ederler. Allah Teâlâ`nın kendilerini cennet ile mükâfatlandırması için amel ederler.

Âşıklar: Âşıklar ise ne cehennem korkusu ne de cennet sevgisi için amel ederler. Onlar yalnız Allah Azze ve Celle`nin rızasını kazanmak için amel ederler.

Bizler de yanlızca Allah`ın (cc) rızasını kazanmak için amel etmeliyiz"


Konuşmaların ardından yapılan dua ile sona eren programda katılımcılara ikramlarda bulunuldu.
 
Özgür Kalkan, Sadık Tufan - İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34871.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34870.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34869.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir