Kurban eti saklanır mı?
Kesilen kurbanların etlerinin ilerde tüketmek üzere saklanabileceğini Rasulullah (SAV)`ın şu uygulamasında görüyoruz:
Hz. Aişe'nin (r.ah.) rivayet ettiği hadiste, Abdullah b. Vakıd şöyle anlatır:
Hz. Peygamber (a.s.) kurbanların etlerini üç günden sonraya (bırakıp) yemeyi yasaklamıştır. Abdullah b. Ebu Bekr de: Bu hususu Amre'ye andım o da bana Abdullah b. Vakıd doğru söylemiştir. Ben Hz. Aişe'yi şöyle derken duydum:
Resulüllah zamanında bedeviden birçok kişi Kurban bayramına yakın Medine'ye doğru yavaş yavaş yürüyüp geldiler. Bunu gören Resulüllah "kurban etlerini üç gün tutabilirsiniz sonra kalanı dağıtınız" buyurdu.
Bu yılı takip eden yılda sahabiler "Ey Allah'ın Rasulü birtakım insanlar kurbanlarından kaplar dolusu erzak ediniyorlar, kurban etlerinden yağ eritip biriktiriyorlar" dediler.
Rasulullah (SAV): "İyi de bunu bana niçin söylüyorsunuz?" buyurdu.
Sahabiler geçen sene kurban etlerinin üç günden sonra yenilmesini yasaklamıştın da ondan soruyoruz dediler.
Rasulullah (SAV): "Ben o zaman ancak kitleler halinde yavaş yavaş akın edip gelen fakir bedevilerden dolayı yasaklamıştım, şimdi kurban etlerinizi yeyiniz, birikiriniz ve tasadduk ediniz" buyurdu.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 3643