• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Çocuklara namaz eğitimi sadece bu ay ile sınırlı kalmamalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla Kur'an Nesli Platformu tarafından ilan edilen "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında iki haftada namaz eğitimini başarıyla tamamlayan 6-10 yaş arasındaki çocuklara yönelik düzenlenen namaz programında çocuklar toplu namaz kıldı.

Gaziantep'te Kur'an Nesli Platformu tarafından "Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla 6 ile 10 yaş arası çocuklara namaz eğitimi programı düzenlendi.

Eğitimde 6 ile 10 yaşları arasındaki çocuklara abdest ve namaz ile ilgili bilgiler verildi. 15 günlük eğitim sonunda bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe namaz eğitimine katılan çocukların yanı sıra aileleri ve platform yetkilileri katıldı.

İki haftalık namaz eğitimini tamamlayan çocuklar, toplu halde İkindi namazını kıldı. Namazın ardından çocuklara yönelik bir konuşma yapan Abdulkadir Üstündağ Hoca, namaz ile ilgili ayet ve hadislerden örnekler vererek, namazın önemine dikkat çekti.

Konuşmanın ardından namaz programına katılan çocuklara platform tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Yapılan etkinlikle ilgili bilgi veren Kur'an Nesli Platformu Gaziantep Koordinatörü Adem Kılınç, Kur'an Nesli Platformu olarak bu tür programları düzenlemelerindeki amaçlarının çocukların İslami bir eğitim üzerine yetişmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Kılınç "Ağustos Ayı Namaz Ayı' etkinlikleri kapsamında iki hafta boyunca platform üyesi derneklerde ve camilerde çocuklara yönelik bu programı düzenlediklerini belirterek, bugün düzenlenen etkinlik ile çocuklara çeşitli hediyeler vererek programı sonuçlandırdıklarını ifade etti.

6-10 yaş arasındaki çocuklara abdest ve namaz başta olmak temel dini bilgiler eğitimi verildiği bilgisini veren Kılınç, şöyle konuştu:

"Kur'an Nesli Platformu'nun başlatmış olduğu "Hayat Namazla Güzeldir" namaz programı kapsamında Gaziantep'teki programımız 31 Temmuz günü başladı. 2-3 haftalık şeklinde programlarımız oldu. Bu programlar kapsamında 6 ile 10 yaş arasındaki çocuklara temel dini bilgiler, namaz, abdest eğitimler verildi. Cuma günü kız çocuklarımıza yönelik bir program yapıldı. Kur'an Nesli Platformu'na bağlı üye derneklerde ve camilerde programlar yapıldı. Gaziantep'te 17 yerde bu program düzenlendi. Bugün düzenlenen bu etkinlik ile çocuklarımıza da çeşitli hediyeler vererek programımızı sonuçlandırdık."

"Çocuklara namaz eğitimi sadece bu ay ile sınırlı kalmamalıdır"

Kur'an Nesli Platformu olarak bu tür programları düzenlemelerindeki amaçlarının çocukların İslami bir eğitim üzerine yetişmelerini sağlamak olduğunu söyleyen Kılınç, Malumunuz toplum içerisinde bu son zamanlarda görmüş olduğumuz, haberlerde de izlediğimiz ve çevremizde de uyuşturucu kullanımının çok küçük yaşlara kadar düştüğü, uyuşturucu bağımlıklarının arttığını müşahede ediyoruz. Uyuşturucu kullanımının çocuk yaşlara kadar inmesinin tek sebebi ise çocuklara İslam bir eğitimin verilmemesidir. Malum toplum çekirdek ailelerden oluşuyor. Çekirdek ailenin İslami bir eğitim üzerine yani dinin temeli olan namaz üzerine yetişmezse, çocuklarımızı bu bilinçle büyütmezsek görüldüğü gibi çocuklarımız çok küçük yaşlarda uyuşturucu müptelası oluyor. Bu noktada İslam'dan uzak bir şekilde namazsız, abdestsiz bir şekilde yetişiyor. İşte bunun önlemini almak için Kur'an Nesli Platformu ağustos ayını 'namaz ayı' olarak ilan etti. Çocuklara namaz eğitimi verildi. Çocuklara namaz eğitimi sadece bu ay ile sınırlı kalmamalıdır. Ailelerde sürekli ve düzenli olarak çocuklarına bu eğitimi vermelidir." dedi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)




































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir