• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Arka Sokaklar" dizisine Harran ve Akçakalelilerden tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Arka Sokaklar" dizisinin kimi bölümlerinin "terör" vurgusuyla Şanlıurfa'nın Harran ve Akçakale ilçesinde çekilmesine bölge halkı tepki gösterdi.

Arka sokaklar adlı dizi, önümüzdeki sezon için çektiği bölümlerinde "terör örgütleriyle" çatışmalara girip bölge halkını kurtardığı senaryosunun oynandığını belirten Harran ve Akçakaleliler, kendi şehirlerinin "terör yuvasıymış" gibi lanse edilmesinin kabul edilemez olduğunu sosyal medyadan gösterdikleri tepkiyle dile getirdiler.

Dizide Harran'ın bir mahallesinde "terör gruplarının" barındığı ve bu bölgede teröristlere karşı polis tarafından müdahale ediliyormuş gibi gösterilmesi ve gerçekte bölge insanının hiç bir "terör grubuyla"  bağlantısının olmadığını belirten Harran ve Akçakaleliler, dizinin oyuncularına, senaristine ve yapımcısına tepki gösterdiler.

Dizinin çekildiği bölgenin çok eski yerlerim yerleri olduğunu, kültür ve edebiyatla yoğrulduğunu, medeniyetleri barındırdığını belirten bölge halkı, buraların "terörizmle" anılmasına neden olacak görüntülerin yayınlanmamasını istediklerini ifade ettiler.

Bu soruna kentteki yetkililerin müdahil olması gerektiğini belirten bölge halkı, dizinin çekimlerinin durdurulmasını, çekilen bölümlerinin de yayınlanmaması gerektiğini söylediler. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir