• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Allah İçin Ne Yaptık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sizden bir ricam var 3 sn ye gözlerimizi kapatıp Allah için ne yaptık diye neler yaptık bu yaşımıza kadar bi tefekkür edebilir miyiz. Ben kendi tefekkürümü yazmak istiyorum. Bunu bir sohbetine başlamadan önce Allah Razı olsun bir hocamız istemişti. Bende kendimce tefekürümü etmiştim bana yönelerek tefekürünü yaptın mı diye sordu, biraz titrek bir sesle evet hocam dedim. Allah için ne yapmışsın bizle paylaşa bilir misin. Bende namazlarımı kılmışım kaza namazlarımı da bitirdim, kazaya kalan oruçlarımı bitirdim, nafile namazlarımı kılıyorum, beni dinlemeye devam ediyordu cemaat. Ben titrek bir sesle söylemeye devam ediyorum; sadaka veriyorum, kendimi muhaffaza ediyorum günahlardan sakınıyorum, arkadaş seçimimde kişiliğine İslama olan hassasiyetine göre seçip Allah için seviyorum onları, kendime arkadaş dost ediniyorum dedim. Var mı daha diye yöneldi, yok hocam dedim. Ne güzel anlattın Mücahid kardeş dedi, ama bunların nerdeyse hepsini kendi kurtuluşun kendin için yaptın. Ne güzel Allah için sevdin başka ne yaptın yok hocam başka birşey ama nasıl yani ben namazlarımı Allah için kılmıyor muyum diye yöneldim hocamıza. Yok mücahid kardeş kendin için kılıyorsun bu dünyada bile namaz kılmak sana huzur veriyor öbür dünyada da cennetin anahtarını elde etmeni sağlıyor. Bak hadis şöyle diyor dedi. “Dua Rahmetin Abdest Namazın Namazda Cennetin Anahtarıdır” Hadis böyle diyor ben değil dedi. Oruca gelelim Rabbinin bir emrini daha farz olan emrini yerine getiriyorsun hemde hastalıklarından kurtuluyorsun, yani senin bu dünyada bile sağlıklı bir hayat geçirmeni sağlıyor. Ne güzel bir Müslümanı Allah için seviyorsun mümin kardeşini sevmedikce zaten tam iman etmiş olamazsın, bunu da hadisi şerif diyor ben demiyorum. Başımı önüme eydim biraz utanarak üzülerek Rabbim için ne yaptım diye bir daha sordum kendime yok birşey Cemal hocam anlatmaya devam ediyor. Rabbinin huzuruna çıktığında kaza namazın olmasın kaza oruçların olmasın tüm farzları yerine getirmiş ol hiç günahında olmasın dedi. Allah’u Teala soracak sana benim için ne yaptın ey kulum benim için ne yaptın diye ne cevap verecez eyer Müslümanların içinde olduğu gaflete hüzünleniyorsak kendimize dert ediniyorsak tebliğ vazifesini üstlenmişsek davetçi kimliğine büründüysek melekler cevap vererek diyecekler ki insanların, Müslümanların içinde bulunduğu gaflet uykusunun derdiyle dertleniyordu, onlar için dua edip davetçi kimliğine bürünmüştü. Resulü Ekremin şeriatı hakim olsun diye uykusundan kısıyordu, zamanı az görüp uykusundan kısıyor ama yirmidört saati az görüyordu hala diye cevap verecekler. Rabbim meleklerine emredecek alın bu kulumu cennetimin şurasına götürün Resulullaha komşu eyleyin senin için bunlar, bunlar, bunlar vardır diyecektir... Ey kardeşim Allah için onun hak davası için ne yaptık ne yapıyoruz bi soralım kendimize. Rabbim kalplerimizi sıratı mustakimde sabit kılsın, bizi onun davası olan İslam davasının davetçileri eylesin. Amin
 

Muhammed Emin Duman / Kocaeli

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir