• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...
Kahtalı çocuklar namaz için yürüdüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Kur'an Nesli Platformu tarafından "Hayat Namazla Güzeldir" programı düzenlendi.

Programa katılan çocuklar, Celalettin Camii'nde namaz kıldıktan sonra ellerinde "Hayat Namazla Güzeldir", "Namaz Dinin Direğidir" ve '"Anne Baba Bize Namazı Öğret" dövizleriyle Fatih Parkı'na yürüdüler.

Buradan araçlarla Ebusadık Parkı'na gelen çocuklar, namazın önemine dikkat çekerek, ailelerin çocukların namaz kılması için gereken hassasiyeti göstermeleri gerektiğini belirttiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Muhammet Eren Güzel, çocukların, anne ve babaları için bir nimet ve emanet olduklarını söyledi.

Güzel, "Biliyoruz ki bizlere ufacık bir zarar gelmesine tahammül edemezsiniz. Hasta olduğumuzda gecelerden sabahlara kadar başımızda beklersiniz. En güzel elbiseler giymemizi, en güzel yiyecekler yememizi istersiniz. Büyüyünce iyi bir doktor veya mühendis olmamızın hayallerini kurarsınız. Canım annem ve babam, bizler de sizleri çok seviyoruz. Ama bilin ki bizler çok küçüğüz. Doğruyu ve yanlışı bilmiyoruz. İyi ve kötüyü bizlere siz öğreteceksiniz. Bizleri televizyon karşısında unutmayın, telefonlarınızı bir kenara bırakın ve bizleri düşünün. Bizlere pahalı tabletler değil, sevginizi verin. Bizleri oyun parklarına götürdüğünüz gibi camiye götürün, karnımızı doyurduğunuz gibi ruhumuzu doyurun. Tertemiz yüreklerimizi cami aşkıyla doldurun. Bu dünyaya neden geldiğimizi ve ne için yaşadığımızı bize öğretin, namazı ve Kur'an'ı bize sevdirin. İyi bir Müslümanın nasıl olması gerektiğini bize öğretin ve gösterin." dedi.

Ebeveynlerin sahip çıkmadıkları çocukların kötü bir akıbetle karşılaşabileceklerini belirten Güzel, çocuklara İslam'ın öğretilmesi ve iyi bir Müslüman olabilmeleri için her fedakârlığın gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Program, çocuklara yapılan tatlı ikramının ardından sona erdi. (Aydın Evren, Ömer Faruk Aydın - İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir