• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Hannover CEBİT Fuarına Ziyaretçi Akını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ALMANYA - Çin`den Tayvan`a, Azerbaycan`dan Bulgaristan`a, Türkiye`den Hırvatistan`a dünyanın 70 farklı ülkesinden gelen firmaların yanı sıra ağırlıklı olarak Alman firmaların ürünlerini sergilediği CEBİT Bilişim Fuarı, son gününde mahşeri kalabalığı andıran ziyaretçi akınına uğradı.
 
6 Mart Salı ile 10 Mart Cumartesi günleri 09.00 ile 18.00 saatleri arasında kapılarını ziyaretçilere açan fuarda, uzay teknolojisinden resim çizen robota, yeni teknoloji televizyonlardan henüz hazırlık aşamasındaki projelere yüz binlerce ürün sergilendi.
 
Dünyanın en büyük bilişim fuarı olarak kabul edilen CEBİT Hannover`de en çok dikkati çeken hususlardan biri de Almanya`nın değişik eyaletlerindeki eğitim kurumlarıyla birlikte devlet destekli kurumlarca hazırlanan ve bugüne kadar eşine rastlanmayan icatların sergilenmesi oldu.
 
Fuarda sergilenen Robotlar ziyaretçilerin ilgi odağı olurken, bilim adamlarının göz komutlarıyla hareket eden ürünlere ağırlık verdiği gözlendi.
 
Halkı Müslüman Olan Ülkelerden Az Ürün Sergilendi 
466 bin metrekare kapalı, 58 bin metrekare açık sergi alanına sahip olan Cebit fuarında, en çok Alman, Çin ve Tayvan gibi Orta Asya ülkelerinin bilişim ürünleri sergilerken, halkı Müslüman ülkelerden Türkiye`den bir firma yeni teknoloji ürünleriyle, Ürdün ise bir firmanın geliştirdiği `akıllı tahta` ile yer aldı.
 
Gençler İçin Oyun Yarışması Tuzağı 
Fuarda insanlığın hizmetine sunulmak üzere üretilen ürünlerin yanı sıra, gençleri olumsuz etkileyecek oyunları cazip hale getirmek için 283 bin dolarlık savaş oyunu yarışması düzenlenmesi fuarın faydalı olma imajına gölge düşürdü. Ayrıca söz konusu oyun firmalarının ürünlerin sergilendiği binlerce metrekarelik salonun, özellikle 16 ile 25 yaş arası gençlerle tıka basa dolu olması gözlerden kaçmadı.
 
Alman Ekonomisine 15 Milyar Avro Katı Sunacak 
Dünya`nın en büyük teknoloji ve bilgisayar fuarı olarak kabul edilen Cebit Fuari Salı (06.03.2012) günü Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff`un katıldığı açılış töreniyle kapılarını ziyaretçilere açmıştı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 300 bin insanın ziyaret ettiği belirtilen fuarın Alman ekonomisine 15 Milyar Avro katkı sunması bekleniyor.
 
Mustafa Bulanık, Basri Özmen - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir