• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
`185 Ocağa Ateş Düşmesin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Batman TPAO`da güvenlik görevlisi olarak çalışan gençlerin, işten çıkarılarak, tekrardan kuraya tabi tutulmasına TGK`dan sert tepki geldi.
 
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, yapılanın 185 ailenin ocağına ateş düşürüp, gençleri resmen işsizliğe, çocuklarını ve eşlerini umutsuzluğa sevk etmek olduğunu kaydetti.
 
Böyle bir düzen ve yasanın olamayacağını belirten Söylemez, "Yasalar AK Parti hükümetiyle daha fazla demokrasi, daha fazla insan hakları ve İnsanların özgürlüğü üzerine şekillenip, insan merkezli olmuştur. Ne yazık ki bu gün Batman TPAO`da 185 aile için uygulanan yasalar, üstünlerden yana, zenginlerden yana, güçlüden yana olmuş, gençleri umutsuzluğa sevk etmiştir" ifadelerini kullandı.
 
Türkiye`nin hiç bir yerinde böyle bir düzenleme olmadığını, yaklaşan yerel seçimler öncesinde bu olayın resmen bazı kesimlerin ekmeğine yağ sürmek olduğunu ve bile bile AK Parti`ye karşı insanların cephe almasına hizmet ettiğini belirten Söylemez, "Maliye Bakanımız ve hükümet yetkililerimiz olmak üzere, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız ve Sayın Başbakanımıza çağrımızdır. Bu saçmalığa biran önce son verilsin. Gençler işlerine devam etsin" çağrısında bulundu.
 
Veysi Rüzgar-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir