• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çeyrek asır sonra çocuk sahibi oldular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAYSERİ

Kayseri'de özel bir hastanede tüp bebek merkezinde tedavi gören Ayşe (42) ve Kemal Durukan (52) çifti, 27 yıl sonra çocuk sahibi oldu.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Durukan çifti, tüp bebek merkezinden Opr. Dr. Arzu Yurci'nin yürüttüğü tedavinin ilk denemesinde bebekleri Yiğit Mustafa'yı kucaklarına almanın mutluluğunu yaşadı.

Ayşe Durukan, 12 yıldır tansiyon hastası olduğunu, uzun süredir bebek özlemi nedeniyle tedavi için birçok kez doktorlara başvurduklarını belirterek, şöyle konuştu: "Her tedavide sonuç elde edemediğimiz için hayal kırıklığına uğradık. Tam vazgeçmek üzereyken Arzu Hanıma geldik ve ona güvenerek tedaviye yeniden başladık. Tüp Bebek Merkezindeki ilk denemede gebe kaldım. Hamileyken gebelik şekeri nedeniyle günde 4 defa insülin aldım. Şükürler olsun ki bebeğimizi hamileliğin 38'inci haftasında sağlıklı bir şekilde kucağımıza aldık. Doğumdan sonra tansiyonum da normale döndü. Bütün dertlerime, sağlıklı olarak dünyaya gelen Yiğit Mustafa ilaç oldu."

Çeşitli nedenlerle çocuğu olmayan çiftlere tüp bebek tedavisinin önemini her fırsatta anlattıklarını aktaran Kemal Durukan da "Bunun için bu tedaviye karşı biraz çekimser yaklaşıyorduk. Uzun süre bebek özlemi yaşadık ancak çocuk sahibi olmanın mutluluğu gerçekten çok farklıymış." ifadesini kullandı. (AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir