• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Milyonda Bir Görülen Hastalıktan Kurtuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman`da şiddetli el bileği ağrısı, ayak, boyun ağrısı, el ve ayak eklemlerinde şişlik, kızarıklık, kilo kaybı, 40 dereceyi bulan ateş yüksekliği, nefes darlığı, solunum sıkıntısı ve çarpıntı şikâyetleriyle hastaneye başvuran 21 yaşındaki M.E milyonda bir görülen bir hastalığa yakalandığı anlaşıldı. 
 
Hastanede verilen tedaviye cevap alamayan bayan daha ileri tetkik ve tedavi için Ankara`da Üniversite Hastanesine sevk edildi. 
 
Hasta yakınları hastanın tetkikleriyle Batman`da özel bir hastanede görev yapan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Rezan Gergin`e başvurdu. Hastanın muayene ve tetkikler için getirilmesi istendi. Uzman Hekim tarafınca ilk değerlendirilmesi yapılan hastaya yatış önerilerek ileri tetkik ve tedavisine başlandı. Yapılan tetkikler sonucunda `Erişkin Still Hastalığı` tanısı konup tedavisi düzenlendi. Tedaviyi takiben hastanın şikâyetlerinde düzelme sağlandı ve hiçbir şikâyeti kalmayan hasta taburcu edildi. 
 
Erişkin Still Hastalığı Nedir? 
Uz. Dr. Rezan Gergin`in söz konusu hastalık ile ilgili aktardığı bilgiler; 16-25 yaş aralığında yüksek ateş, deri döküntüsü, eklem ağrısı ve multiorgan tutulumuyla kendini gösteren sebebi bilinmeyen kronik inflamatuar bir romatolojik hastalıktır. Still Hastalığının dünya üzerinde görülme sıklığı milyonda da birdir. Hastalığın nadir görülmesi ve tanısının diğer hastalıklarla karışması nedeniyle tanısı geç konmakta ve buda hastalığın ilerlemesine sebep olmaktadır. Kişilerin bu ve bunun gibi belirtileri fark ettikleri zaman ihmal etmeden uzman hekime başvurmaları gerekmektedir" dedi.
 
Halid Coşkun - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir