• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
DİKA Faaliyet Raporunu Yayımladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak`tan oluşan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Batman Yatırım Destek Ofisi 2011 yılı faaliyet raporunu yayınladı. "Yürütmekte olduğu faaliyetlerle toplumun ve Batman İş Dünyası temsilcilerinin katılımını sağlamayı başarmıştır" denilen raporda İhracat sektörü temsilcileri, tekstil sektörü temsilcileri ile birlikte ayrı ayrı çalıştaylar ve toplantılar düzenleyerek sektörlerin karşılaştığı sorunların çözülmesi amacı ile çalışmalar yapıldığı belirtildi.

Dicle Kalkınma Ajansı 2011 yılı faaliyet raporuna göre, Batman Yatırım Destek Ofisi 2011 yılında kurum kuruluş ziyaretleri gerçekleştirilerek bu kurum ve temsilcileriyle sürdürülebilir ilişkiler kuruldu. Raporda İşletme ziyaretleri hakkında 2010 yılında mali destek programında projeleri uygulamaya konan 16 işletme yerinde ziyaret edildiği ifade edildi.

Yayınlanan faaliyet raporunda, Batman`da hazır giyim firmaları temsilcilerinin katılımıyla 29.04.2011 tarihinde "Batman Hazır Giyim Sanayi Çalıştayı" düzenlendiği belirtildi. Düzenlenen Çalıştayda 2011 yılı Nisan ayı boyunca sektör ile ilgili yapılan anket, mülakat gibi saha çalışması çıktıları katılımcılar ile paylaşıldığı açıklandı.

Körfez ülkeleri, ülke masaları ve pazarlama semineri düzenlendiği ifade edilen raporda, düzenlenen seminerin İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi (İGEME) ve Dicle Kalkınma Merkezi iş birliğinde Batman`da gerçekleştirildiği belirtildi. Düzenlenen seminerde körfez ülkeleri arasında yer alan Birleşik Arap Birlikleri, Katar, Umman ve Kuveyt`in Pazar potansiyeli ortaya konularak, firmalara bu ülkelerdeki dış ticaret fırsatları konusunda bilgi aktarıldığı açıklandı.
(Masum Günaydın - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir