• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
100 Depremzede Genç Evlendirilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van`daki konteynır kentleri ziyaret eden Van Valisi Münir Karaloğlu ve beraberindeki bürokratlar konteynırlara misafir olarak hem sorunları dinledi hem de evlenmek isteyen fakat maddi imkansızlıklar sebebiyle evlenemeyen 100 gence müjde verdi.

İlk olarak Eminpaşa Mahallesi`ndeki Hacı Mehmet Ağa Konteynır Kentinde ailelere misafir olan Karaloğlu ve beraberindekiler, burada doğuştan özürlü ve yatağa mahkûm olan 20 yaşındaki Ercan Aslan`ın ailesini ziyaret etti. Anne Erdemcan Aslan ve 19 yaşındaki Özcan Aslan`la sohbet eden ve ailenin sıkıntılarını dinleyen Karaloğlu, okula giden çocuklara eğitimlerine devam etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Karaloğlu, daha sonra 11 yıl önce eşi kalp krizi sonucu vefat eden ve 3 çocuğu olan Sibel Abukan ve 3 çocuğunun kaldığı konteynıra geçti. Evleri ağır hasarlı olduğu için konteynıra yerleşen Abukan ailesinin sıkıntılarını dinledi. Nişanlı olan ve önümüzdeki yaz aylarında dünya evine girmeyi planlayan Sibel Abukan`a da `evlendirme` sözü verdi.

Vali Karaloğlu, Haziran ayı içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin`in de davet edileceği düğün töreninde 100 kişinin aynı anda nikâhının kıyılacağını söyledi. Karaloğlu, nikâhları kıyılacak olan depremzede gençlerin gelinlik ve damatlık dahil tüm ihtiyaçlarının Van Valililiği tarafından karşılanacağını belirterek, "İlk isim olarak Sibel`i belirliyoruz." dedi.

Nişanlandıktan sonra maddi imkânsızlıklar nedeniyle nasıl evleneceğini düşündüğünü söyleyen Sibel Abukan, bu müjdeli haber karşısında sevincini dile getirerek Karaloğlu`na teşekkür etti.

Daha sonra Aladağ ailesini ziyaret eden Karaloğlu, Aladağ ailesinin 5 yaşındaki Nieman Pick` (Depa) hastalığı sebebiyle tedavi olmayı bekleyen çocukları Muhammet ile ilgilendi. Dünyada ender rastlanan hastalığı bulunan Muhammet`in Türkiye`deki tedavisine doktorlar cevap alamıyor. Bu hastalığın tedavi olma ihtimalinin sadece İngiltere`de olduğu öğrenildi. 2 yıl önce inşaatta çalışırken kaza geçiren ve şu anda işsiz olan baba Mahmut Aladağ`a TOKİ konutlarını yapan bir firmada iş bulundu.

Daha sonra ev taşırken iki kaburgası kırıldığı için konteynırda yatan Mahmut Aladağ`ın kayınpederi Mehmet Abukan`ı evinde ziyaret ederek `geçmiş olsun` dileklerinde bulunan heyet, beraberinde getirdiği ayni ve nakdi yardımları teslim ettikten sonra Hacı Mehmet Ağa Konteynır Kenti`nden ayrıldı.(Mahmut Aytekin-İLKHA)

 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir