• DOLAR 34.238
  • EURO 37.651
  • ALTIN 2920.642
  • ...
Şanlıurfa Çocuk Hastanesinde Sağlık Rezaleti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa Çocuk Hastanesi`nin servisinde tedavi gören çocuklar, iki kişilik odalarda altı hasta ve bazı yataklarda birden fazla çocuk tedavi görüyor. Urfalılar, "bu sağlıksız ortamda çocuklarımız tedavi mi olacak yoksa başka hastalıklar mı kapacak" diye kara kara düşünüyorlar.

Duruma tepki gösteren hasta yakını İbrahim Uludağ, bir odada 5 çocuğun yattığını söyledi. Uludağ, "Bazen hasta çok olunca bu sayı daha da yükseliyor. Hastaların ziyaretçileri de geldiği zaman odada adım atacak yer kalmıyor" dedi.

Çocuğunuzu neden yerde yatırıyorsunuz? şeklindeki sorumuz üzerine "içerde yer olmadığından dolayı yerde yatırıyoruz. Dün yoğun bakımda yer olmadığı için çocuğumuzu buraya aldılar. Yer çıktığı zaman tekrar bizi yoğun bakıma alacaklar" diye cevap veriyorlar.

Bir başka hasta yakını ise "çocuğumu hastaneye yatırdıktan sonra ishal oldu. Hastamız yerde yattığı için enfeksiyon kapıyor" dedi.

Konu hakkında görüştüğü Sağlık Bakanlığı iletişim merkezi ise Şanlıurfa Çocuk Hastanesi Başhekimliği`nden aldığı bilgiler doğrultusunda şu bilgileri verdi; "Şanlıurfa çocuk hastanesinin fiziki yapısı uygun olmadığı için 230 yatak kapasiteli hastanede şu an yatan hasta sayısı 280`dir. Hatta Balıklıgöl Devlet Hastanesi`nden 30 yatak daha alınmış, ama onlarda dolmuş durumda…"

Geçen yıl yine "Bir Yatakta 3 Çocuk Yatıyor" haberimiz üzerine Sağlık Bakanlığı bir inceleme ekibi göndermiş ardından Şanlıurfa Valiliği bir açıklama yaparak tam teşekküllü 1000 yataklı bir çocuk hastanesinin yapılacağı şeklinde basına beyanat verildi. Aradan geçen bu kadar süreye rağmen herhangi bir adım atılmadı ve halkın çektiği çile bitmedi.
(Ali Durmaz - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir