• DOLAR 34.27
  • EURO 37.664
  • ALTIN 2918.549
  • ...
`Eğitime ve Anayasa`ya Halk Karar Versin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SAKARYA - Sakarya Adalet Girişim Başörtüsü Platformu, yaptığı 340. hafta basın açıklamasında, getirilmek istenen yeni eğitim sistemine ve yeni Anayasaya`da halkın görüşlerinin de alınması gerektiği ifade edildi. Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu adına basın açıklamasını okuyan Bahaeddin Kuruoğlu, uygulanmak istenen yeni eğitim sistemin halkın inanç ve değerlerine aykırı olmaması gerektiğini söyledi.

Sorunlu Ortama İtilmeyelim
Kuruoğlu sözlerine şöyle devam etti, "Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması yönünde Türkiye Büyük Millet Meclisinde 5+3 şeklindeki 8 yıllık zorunlu ve kesintisiz eğitimi sonlandırmaya ve yerine kademeli ve zorunlu olan 4+4+4 şeklindeki 12 yıllık eğitime geçmek için yasal düzenleme çalışmaları sürüyor. Getirilmek istenen 12 yıllık kademeli ve zorunlu eğitim sistemi bizim için ne anlam ifade ediyor? 28 Şubat sürecinin özellikle manevi cephede açtığı tahribatı önleyecek nitelikte midir? Mevcut sorunları çözmek için yeterli midir? Bu sorular cevabını bulmalıdır. 28 Şubat Darbesi`nin bir uygulaması olan kesintisiz zorunlu eğitim uygulamasına son veriliyor; ancak zorunluluk süresi 8 yıldan 12 yıla çıkarılarak kademeli sistem getiriliyor. 28 Şubat Darbesi`nin bir uygulamasından kurtuluyoruz derken, daha sorunlu ortama itilmeyelim."

Sivas Olayları
Sivas davasında asıl faillerin yakalanmadığına ve zanlı gösterilen insanların cezalandırılmak istendiğine dikkat çeken Kuruoğlu, "Sivas olayları davası hakkında kamuoyunda bilgisi olmayan insanımız yok gibidir. 2 Temmuz 1993 yılında Sivas ilinin merkezinde bulunan Madımak otelinde Konferans adı altında Rabbimize ve Peygamberimize açıkça küfürler edilmiş, Müslüman insanlara karşı ağza alınmayacak sözler sarf edilmiştir.
Bu derece açık bir tahrike karşı dahi duyarlı ve Müslüman halk tepki gösterme adına sadece otelin çevresini kuşatmış, en ufak bir taşkınlık belirtisi göstermemiştir. Derin güçlerce bu durum kabullenilememiş, karışıklık çıkarılması adına sergilenen davranışlarda daha da ileri gidilmiştir. Çıkarılan bir yangın sonrasında otelde bulunan birçok kişi yanarak ölmüş, suçu da etrafta toplanan birkaç insana yıkmaya çalışılmışladır. Dava tam 19 yıldan beri sürmekte, hiçbir kanıt ve delil olmadan içerde yatan insanlarsa zulüm görmeye ve potansiyel suçlu ilan edilmeye devam edilmektedir.
Bu konuyu gündeme getirmekteki maksadımız şudur; son günler de malum çevre tarafından Sivas olayları davası sulandırılmakta, masumluğunun aksi yönünde hiçbir kanıt olmayan insanlar ömür boyu hapse mahkûm edilmeye çalışılmaktadır. Davanın zaman aşımından düşeceği, zanlı olarak addedilen insanların bir gün bile hapis yatmadan tahliye olacakları dile getirilmektedir. Gerçekleri saptırma adına sergilenen bu tutumu şiddetle kınıyor, gerçekleri görme adına bu kadar kör olmamalarını tavsiye ediyoruz." dedi.

Anayasa`da Herkesin Hakkı Gözetilsin
Kuruoğlu okuduğu açıklamada ayrıca Anayasa değişikliğine de değinerek "Anayasa çalışmalarının en hararetli günlerindeyiz. Bu duruma ülke Müslümanlarının duyarsız kalmaması gerektiği kanaatindeyiz. Birileri yıllardır ellerine geçirdikleri imtiyazları kullanarak ülke insanının ensesinde boza pişirmiş, menfaatleri doğrultusunda kanunlar hazırlayıp keyfini çıkarmışlardır. Çok sıkıntıya düşünce de oturup yemişler ve yenisini yine keyiflerine göre yapmışlar. Artık bu duruma son verme adına, Anayasa çalışmalarıyla haklarımızın gasp edilmesine göz yummayalım, uyanık olalım ve artık bu işlerin alıp kaçma usulüyle değil de, herkesin hak ve hukukunun gözetileceği, katılımcı bir usulle yapılması gerektiğini savunalım" diye konuştu.
(A. Hakim Kurt- İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir