• DOLAR 32.47
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2435.082
  • ...
`Bu Zihniyetle mi Dindar Nesil Yetiştireceksiniz !`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Adana Yeşilkart ve Kızılay görevlisi olarak kendilerini tanıtan bazı polislerin dernek müdavimlerini , gittikleri İslami STK`lara gitmemelerini, yasal olarak çıkan İslami dergi ve gazeteleri almamaları konusunda yaptıkları hukuksuz uygulama, İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu tarafından Adana İl Emniyet Müdürlüğü yanında yapılan kitlesel basın açıklaması ile kınandı. 
 
Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından basın açıklamasını okuyan, İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu dönem sözcüsü İsa Emre, yaptıkları hizmetler ile halkın teveccühünü kazanan İslami STK`ların halkın gözünde bu tür hukuksuz uygulamalar ile düşürülemeyeceğini ifade etti.

"Yasal STK`lar ve Yasal Yayınlar Suçmuş Gibi Gösterilmeye Çalışılıyor"

Polisin İslami STK`ların halka bir suç yuvasıymış gibi göstermeye çalıştığını belirten İsa Emre sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bir süreden beridir Adana`da faaliyet gösteren ve yaptıkları faaliyetlerle kısa sürede halkın teveccühünü kazanan İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının üyelerine yönelik, yeşilkart bürosundan, Tedaş`dan Kızılay`dan geldiklerini söyleyen kimliği belirsiz bazı kişiler, üye ve gönüllülerimizin evlerine kanunsuz bir şekilde girdikten sonra bu kardeşlerimizi üstü kapalı bir şekilde tehdit etmekte, haklarında hiçbir toplatma ve kapatma kararı olmayan bazı gazete ve dergileri okumamalarını, yasal olarak faaliyet gösteren platformumuza üye dernekleri, ismini vererek bu derneklere gitmemelerini, gitmeleri halinde baskı yaparak tehdit etmektedirler."dedi.

"Gençler Derneklerimiz ile Tanışıklığından Sonra Hiçbir Zaralı şeye Başvurmamışlardır"
Açıklamasının devamında Emre, "Üye ve gönüllülerin ev ve iş yerine giden polisler bu STK`ları, `orada insanlara kötü ve zararlı şeyler öğretiliyor` demektedirler.Derneklerimize gelen ve güya zararlı şeyler öğrenen bu genç kardeşlerimizden ne aileleri ne akrabaları, ne komşuları ve nede iş arkadaşları bir kötülük görmediği gibi, derneklerimize gelen bu kardeşlerimizin kişiliklerinde pozitif yönde bir gelişmenin yaşandığı su götürmez bir gerçektir.Görünen o ki adı geçen zararlı şeyleri emniyet mensuplarından başkası görememektedir. Yine üye ve gönüllülerimizin zararlı şeyler öğrendiğini iddia eden emniyet mensupları sadece zahmet edip kendi bilgi ve belgelerine baksalardı bu kardeşlerimizin özellikle derneklerimizle tanıştıktan sonra hiçbir suça yani zararlı şeye başvurmadıklarını görürlerdi." İfadelerini kullandı.

"Bu Zihniyet İle mi Dindar Nesil Yetiştireceksiniz !"
İslami STK`lara yapılan bu sindirici baskılar ile gençlerin kötülüklere bulaşmasının önünü açtığını belirten Emre sözlerine devam etti: "Bir taraftan ülkenin Başbakanı, `Dinini seven, Ülkesini seven, dindar bir nesil yetiştireceğiz` demekte, diğer taraftan devletin polisi bu gençleri bataklıktan çıkaran İslami derneklerin üye ve gönüllülerine baskı yapıyor hatta tehdit ediyor. Buradan soruyoruz; Bu zihniyet ile mi dindar bir nesil yetiştireceksiniz! Derneklerimiz, gençleri uyuşturucudan, içkide, kumardan, terörden uzak tutmak için çaba gösteren yoksul ailelere dul ve yetimlere koşan kuruluşlardır.Bu kuruluşların hedef alınması, akıllara bazı soru işaretleri getiriyor."dedi.

"Bu Hukuksuzlukları gördükçe Daha Çok Çalışacağız"
Yaşanılan bu hukuksuzluklara rağmen daha çok çalışma azimlerinin artığını belirten Emre sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Şahit olunsun ki; biz toplumun iyiliği,ıslahı, barışı, refahı, huzuru ve mutluluğu için çalışıyoruz ve çalışacağız. Yapılan bu hukuksuz ve keyfi muameleler karşısında yılmayacağız. Bizler halka hizmet etmek için bir adım dahi geri durmayacağız.Daha çok hizmet yapabilmemiz , faydalı etkinliklerimizi daha geniş kapsamlı gerçekleştirebilmemiz için görevlilerden ve yetkili kurumlardan engellemeler değil, yardım ve daha çok imkân istiyoruz."

Basın açıklamasının sonunda yetkililere seslenen İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu sözcüsü İsa Emre sözlerini şöyle sonlandırdı: "Buradan Cumhurbaşkanına, Başbakana, İçişler Bakanına, Adana Valisine, Adana Emniyet Müdürüne sesleniyoruz; bu tür hukuksuzluklara son verilsin,bu kişiler derhal açığa çıkarılsın ve haklarında işlem başlatılsın.Gerekirse,kendileri,bu muamelelere maruz kalmış aileleri ve çocukları ile görüşebilirler. Bu kanun ve ahlak dışı uygulamalara derhal son verilmesini ve mütedeyyin insanların rahat bırakılmasını talep ediyoruz."

Yapılan basın açıklamasında; "Biz Kur`an Sevdalılarıyız", "JİTEM Gitti PİTEM Geldi", "Zalimler İçin yaşasın Cehennem" gibi solanlar ile sık sık tekbir getiren grup daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.
 
Ayhan Kaya-İLKHA
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir