• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Kocaoğlu, Metro Açılışı İçin Yine Tarih Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu`nun 30. toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Metrosu`nun Ege Üniversitesi ve EVKA-3 istasyonlarını Mart ayı sonunda törenle açacaklarını söyledi.

İzmir Metrosu`nun Bornova ayağını oluşturan 2 bin 250 metre tünelli Üniversite İstasyonu ve Evka-3 İstasyonu`nun bu ayın sonunda düzenlenecek bir törenle hizmete gireceğini açıklayan Başkan Kocaoğlu, açılış gününü törene davet ettikleri protokolün durumuna göre belirleyeceklerini belirtti.

Metro işletmeciliğinin çok hassas bir iş olduğunu dile getiren Başkan Kocaoğlu, "O nedenle tren setleriyle rayların uyumundan enerji alımına, ses seviyesinin ölçülmesinden makas geçiş emniyetine, aracın elektronik aksamının kontrolünden sinyalizasyon ve haberleşmeye kadar pek çok teknik detay defalarca gözden geçiriliyor. Amacımız, İzmirli hemşerilerimize en iyi hizmeti verebilmek" diye konuştu.

Öte yandan yıllardır bitirilemeyen Üçyol-Üçkuyular metro hattı hakkında da konuşan Kocaoğlu, "Önümüzdeki aylarda da Hatay, İzmirspor ve diğer üç istasyonu açıp Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi`nde olduğu gibi metro ağını tamamlamış olacağız" dedi.

İlyas Yıldız - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir