• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kadınlar Gününde Kadınlara Kur`an Kursu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van`da yaşanan depremlerin ardından önce çadırkentlere ardından konteynerkentlere yerleştirilen vatandaşlara yönelik tebliğ ve irşad faaliyetleri devam ediyor. Bu kapsamda Erciş yolu üzerinde bulunan Tahir Paşa Konteynerkent`ine Bir kur`an kursu açıldı.
 
Açılışa Van il Müftüsü Nimetullah Arvas ve vali yardımcılarından Mehmet Özel katıldı.
 Burada bir açıklama yapan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, " İslam Tarihinde kadının önemi ve üslendiği rolü hatırlatarak, " İslam tarihinde ilk iman eden insan bir kadındır. Yine Kur`an da Nisa yani kadın isminde bir sure ve Meryem suresi vardır. Ancak erkek anlamında bir süre yoktur. Buda İslam`ın kadına verdiği değeri anlatmaya yeterlidir." İfadelerini kullandı.
Ayrıca bu günün güya dünya kadınlar günü olduğunu hatırlatan Arvas, " böyle bir zamanda kadınlara verilecek en güzel hediye açılan kur`an kurslarıdır çünkü bu kadınlarımızın dünya ve ahretinin kurtulmasına vesile olur." dedi.
 
Vali yardımcılarından Mehmet Özel ise açılan Kur`an kursunun hayırlı olması temennisinde bulundu.
 
Van`da şu ana kadar 15 Kur`an kursu açılmış durumda ve 32 bayan vaizenin görev yapıyor. Tahir paşa konteynerkent`inde ki Kur`an kursunda ise 4 bayan vaize görev yapıyor ve 100 ün üzerinden kadın ile kız çocuğu ders alıyor.
(Murat Dalgın- İLKHA)

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34735.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34736.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34737.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34738.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/34739.jpg

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir