• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Erdoğan: Mardin`i Büyükşehir Yapacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
13 YAŞINDAKİ ÇOCUKLAR KARDEŞ KATİLİ OLMASIN
İster zaza olsun istern kürt olsun ister türk olsun. Burada Mardinli annelere babalara sesleniyorum. Nolur çocuklarımıza sahip çıkalım. 13 yaşındaki çocukların kardeş katili olmasının önüne geçin. Artuklu Üniversitesi`ni kurduk. Geldik üniversite kurduk. Şu anda 3 bin 200 öğrencisi 200 akademisyeni var. Yaşayan diller enstitüsünü kurduk. Süryani bölümü var. Mardin`de Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünü açtık. Mardin`e bir mimarlık fakültesi kurduk. Anneler babalar size sesleniyorum. Çocuklarınızın dağa gitmesine engel olun. Çocukların 13 yaşında dağda katledilmesine seyirci kalmayalım. Meslek liseleri kuruyoruz.
Artık meslek liselerinin önündeki engeller de kalktı istedikleri bölüme gidecekler. Açılış gecikti, kardeşinizin rahatsızlığı nedeniyle geciktik. Toplam 143 trilyonla yaptığımız 38 kalem hizmeti toplu açıyoruz..

MARDİN BÜYÜKŞEHİR OLACAK
Tüm bu yatırımların Mardinli kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün size başka bir müjde veriyorum. Dedim ki Mardin`li anne babalar biraz gayret edin Büyükşehir olun. Siz de gayret ettiniz ve 2011 yılı rakamlarına göre Mardin 764 bin nüfusuyla Büyükşehir olma hakkını elde etti. Ve şimdiden Büyükşehir hayırlı olsun diyorum. Fazla detaylara girmeyeceğim. Havaalanı pistini büyütme sözünü vermiştik pisti büyüterek hizmete açtık. İnşallah 6 ay sonra Mardin Havalimanı Uluslararası Havalimanı olacak..
 
Eğitimde attığımız adımlar ortada. Üniversite öğrencilerimize 260 lira burs veriyoruz bunun yanı sıra 180 lira da beslenme yardımı veriyoruz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir