• DOLAR 32.52
  • EURO 34.544
  • ALTIN 2491.609
  • ...
Bitcoin Resmi Para Birimi Oluyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Avustralya`da ülkenin merkez ve sola eğilimli milletvekilleri, bitcoin`in resmi bir para birimi olarak tanınması talebiyle hükümete öneriler sundu. Bu önerilerde sadece bitcoin`in resmi para birimi olmasını değil, ayrıca blockchain teknolojisinin ve geliştiricilerinin Avustralya`da daha iyi imkanlara sahip olması konusu da var.

Blockchainin Parlementer Dostları

İşçi Partisi`nden Senatörü Sam Dastyari ve Liberal Parti`den Senatör Jane Hume, Avustralya`nın kripto paralar ve blockchain teknolojisi konusunda daha proaktif olması gerektiğini savunanların başında geliyor. Bunun için “Blockchainin Parlementer Dostları” adında bir grup oluşturuldu.

Merkez Bankası`nın Kendi Kripto Para Talebi

Önerilerin arasında ayrıca, Avustralya merkez bankasının kendi kripto para alışverişini başlatması yönünde de bir çağrı bulunuyor. Dastyari eğer parlemento bu konudaki izinleri sağlarsa, Avustralya ekonomisi için büyük bir sıçrama gerçekleşeceğini belirtiyor.

Sanal Para Birimi Başa Bela Olabilir!

Bitcoin ve kripto paraların geleceği tüm dünyada şimdiden tartışılmaya başlandı. Türkiye`nin de bu konuda adım atması gerekiyor.

Eğer bugünden bu konuyu enine boyuna araştırarak bir yol haritası çıkarılmazsa aynı sosyal medya, mesajlaşma ve video paylaşım platformlarının ülkemizi işgal etmesi gibi bir de sanal para birimi başa bela olabilir!

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir