• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Gül `Kürt Meselesi En Büyük Sorun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Rövanş Duygusuyla Yaklaşılmamalı, Ama Mağduriyetler Giderilmeli"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 28 Şubat süreciyle ilgili rövanş duygusu ile yaklaşılmamalı mesajı verdi.

Tunus yolunda gazetecilere konuşan Gül, kendi deyimiyle "zerresine kadar her detayıyla" içinde olduğu süreç için mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Postmodern darbeye ilişkin soruşturmayı "Şayet bir suç varsa bunu takip etmek yargının görevidir" sözleriyle değerlendiren Cumhurbaşkanı Gül, yapılması gerekenleri iki başlık altında topladı:

"Birincisi asla öyle bir şeyin olmayacağı ortamı garanti etmek gerekir. İkincisi o dönemin tüm mağdurlarının mağduriyetlerini gidermek gerekir" dedi.

"Yasal Düzenlemeyle MİT Konusu Kapandı"

MİT görevlilerin ifadeye çağrılması üzerine yaşanan süreçle ilgili soruya ise Cumhurbaşkanı Gül, yapılan yasal düzenlemeyle artık konunun kapandığını söyledi.

"İmaj" Uyarısı

Fikir ve basın özgürlüğü konusuna da değinen Cumhurbaşkanı, "Türkiye`nin son dönemdeki demokratikleşme kazanımlarını ve imajını zedeleme riskini unutmamak gerekir" dedi.

"Herkes Yargılanabilir"

"Herkes elbette yargılanabilir" diyen Cumhurbaşkanı Gül, "Son dönemdeki bazı uygulamalar ve bazı yasalar tartışılıyor. Bu konudaki sorunları gidermek için bazı yasal hazırlıklar yapılıyor. Hükümet, çalışmalarla ilgili bana da bilgi verdi. Ümit ederim kaygılar giderilir." dedi.

Bir gazetenin yayımladığı Stratfor belgelerine de değinen Cumhurbaşkanı, "İçyüzünü bildiğim bazı olaylarla ilgili yazılanlara bakınca doğru olmadığını görüyorum" diye konuştu.

"Çok Şükür Başbakan`ın Sağlığıyla İlgili Hiçbir Sorun Yok"

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan`ın sağlığına ilişkin ise "Vaktinde bir operasyon yapıldı ve atlatıldı. Çok şükür Başbakan`ın sağlığıyla ilgili hiçbir sorun yok" dedi.

"Kürt Meselesi Türkiye`nin En Büyük Sorunu"

Demokratik açılımla ilgili önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı "Devleti idare edenler herkes biliyor ki Kürt meselesi Türkiye`nin en büyük sorunu. Bunu hem demokratik standartları artırarak hem de terörle mücadeleyi daha etkin yaparak çözüm için adımlar atılmalı. Demokratik açılım olmalı ama şehrin ortasında terörün bomba patlatmasına da fırsat vermemeli" şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir