• DOLAR 34.282
  • EURO 37.673
  • ALTIN 2911.438
  • ...
Trafik ışığı bulunmayan kavşağa sürücülerden tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde hizmete açılan Sırrın Köprülü Kavşağı ile Akçakale çevre yolunu birleştiren dörtlü kavşakta trafik ışıklarının bulunmaması kazalara davetiye çıkarıyor. Kavşağın açılışından buna defalarca trafik kazasının meydana geldiğini belirten sürücüler, yetkililerden soruna çözüm bulunmasını talep etti.

Yetkililerin ışık takmaya üşendiklerini ve bundan dolayı can kaybının yaşandığını ifade eden Mehmet Demircan, güzel bir yol çalışmasının yapıldığını ancak trafik ışıklarının olmayışının büyük eksiklik olduğunu belirtti.

Diğer ülkelerdeki yol çalışmalarında trafik ışıkları ve üst geçit gibi aşamaların beraber bitirilerek yolu hizmete açıldığını söyleyen Demircan, bir kırmızı ışık taktırmanın bu kadar zor olmaması gerektiğini ifade etti.

"Geçiş hakkı bizim olduğumu halde yine de korkudan geçemiyoruz"

Yolun 2-3 yıldır açıldığını ifade eden Mahmut Tartal ise, "Günde 10 vatandaş burada yolda kalıyor. Yani bir ışık bir insandan daha da mı kıymetli? Benim gördüğüm kadarıyla 6 kaza oldu. Devletten ricamız buraya hakkımız olan bir ışık takılmasını rica ediyoruz. Perişan olmuşuz. Buraya geldiğimiz zaman geçiş hakkı bizim olduğumu halde yine de korkudan geçemiyoruz. Acaba karşıdaki bize çarpar mı diye cesaret edemiyoruz. Yol boş olsa da karşıdakiler süratli geldikleri için biz yine de duruyoruz. Işık olsa herkes önlemini alıyor." dedi.

Trafik ışığı bulunmayan kavşakta neredeyse her gün kazanın meydana geldiğini belirten İbrahim Bakay ise "İnsanlarımız biraz da sabırsız oldukları için önceliği kimseye vermiyorlar. Burada trafik kazaları meydana geliyor. Yetkililerin bunu görüp ışık takmaları gerekir. İlla Başbakan'ın veya bir Bakan'ın veya Cumhurbaşkanı'nın gelip 'buraya bir ışık yapın!' demesini mi bekliyorlar? Urfa'da maalesef hiçbir yetkili bunu görmüyor." şeklinde konuştu.

Trafik ışıklarının acil bir şekilde kavşağa takılması gerektiğini belirten Ahmet Doğan adlı sürücü, "Çünkü burada günlük kazalara şahit oluyoruz ve kazalara müdahale ediyoruz. Devrilmeli kazalarda oluyor, ölümlü kazalarda oluyor." diye belirtti.

Kavşakta trafik ışıklarının bulunmadığını ve bundan dolayı yolun düzensiz ve kontrolsüz olduğunu belirten Hasan Balıkçı, Ali Sağır ve Halit Bilik, ışıkların olmamasından dolayı yolun tehlike oluşturduğunu ve yetkililerden bir an önce bu yola trafik ışıklarının takılmasını istediler. (Osman Gülebak, Hüseyin Sayhar- İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir