• DOLAR 32.494
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2420.14
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz Gıda-İş Sendikası ile Çaykur arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı. Törende konuşan Arslan, Çaykur ile Konfederasyonumuza bağlı Öz Gıda-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinin hayırlara vesile olmasını diledi.

“Çaykur`da Yeni Bir Anlayışın Nasıl Hızla Geliştiğini Gördük”

Uzun yıllar boyunca devletin üzerinde yük olarak görülen Çaykur`da yeni bir anlayış ve yaklaşımla başarıyı elde eden bütün yetkililere teşekkür ettiğini belirten Arslan, “Bugün Çaykur`da yeni bir anlayışın nasıl hızla geliştiğini, güçlendiğini ve bu konuda Çaykur`un geleceğe emin ellerle nasıl geliştiğini hepimiz gördük” diye konuştu.

İşçilere 90 Lira İyileştirme Zammı Yapıldı

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, imzalanan toplu iş sözleşmesindeki gelişmeleri şöyle açıkladı: “3 bin liranın altında olan işçi ücretlerine 90 lira iyileştirme zammı yapıldı. İşçilere 90 lira iyileştirme zammı yapıldı. İyileştirmeden sonra ilk yılın 6 ayı için yüzde 7,5 zam, ikinci yıl için yüzde 5 zam yapıldı. Enflasyon yüzde 5`i geçerse geçtiği kadar kısmı oransal olarak ikinci altı aylık ücret zammına yansıtılacak. İkinci yılın birinci 6 ayı için yüzde 3,5 zam, enflasyon 3,5`u geçerse aradaki fark ücretlere ilave edilecektir. İkinci yılın ikinci 6 aylık dönemi için yüzde 3,5 zam, enflasyon yüzde 3,5`u geçerse aradaki fark ücretlere yansıtılacak” açıklamasında bulundu.

“İşyerlerini Rakip Değil, Aile Olarak Görüyoruz”

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, işyerlerini 2 rakibin bir arada olduğu, birbiriyle rekabet ettiği yerler olarak değil bir aile olarak gördüklerini dile getiren Sütlüoğlu, “Aile bireylerinin dayanışma içerisinde ortak hareket etmesi gerekiyor. HAK-İŞ ve Öz Gıda-İş Sendikasıyla ortaklığımızı bu anlayış içerisinde sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi. KAMU-İŞ Sendikası Genel Sekreteri Erhan Polat da Çaykur ile Öz Gıda-İş Sendikası arasında önemli bir toplu iş sözleşmesinin imzalandığını belirterek hayırlı olması temennisinde bulundu.