• DOLAR 32.575
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2458.984
  • ...
Merkel`den skandal Türkiye hamlesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erdoğan ve Türkiye korkusunun hakim olduğu Almanya iyice çıldırdı. Yükselen, büyüyen Türkiye`ye engel olmak için her yolu deneyen, bunun için terör örgütleriyle kol kola olmaktan çekinmeyen, FETÖ`ye kucak açan Berlin, son olarak da Avrupa Komisyonu`na ‘Türkiye`ye ekonomik yaptırım` çağrısı yaptı. Ancak Avrupalı yetkililerden “Ankara`yla ilişkiler gereklidir” yanıtını alan Başbakan Angelina Merkel, bu kez de AB makamlarını devreye sokmak için çalışma başlattı.

HENKEL DEVREDE

Önce Türk asıllı Alman vatandaşı sözde ‘gazeteci` Deniz Yücel`in, ardından da Büyükada`daki ihanet toplantısına katılan Alman vatandaşı Peter Steudtner`in ‘casusluk` suçundan tutuklanmasıyla ‘gerçek` niyetleri ortaya çıkan Almanya, ‘gerçekleri` örtmek için her yolu deniyor. Önceki gün Avrupa Komisyonu`na Türkiye`ye ekonomik kısıtlama getirilmesi yönünde mektup yazan, ancak hüsrana uğrayan Merkel, bu kez patronu olduğu AB makamlarından fonların kullandırılmamasını talep etti. Merkel`in bu hamlesini değerlendiren İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ‘`AB`nin katılım öncesi programları ile bize ayırdığı kaynak 4.5 milyar eurodur. Bunun 190 – 200 milyonluk kısmını kullandık. Almanya kalanın kullanımında baskı istiyor. Türkiye`ye ayrılan fon tehlikede`` dedi. Merkel`in ardından Avrupa Parlamentosu milletvekili ve yazar Hans Olaf Henkel de, Türkiye`ye yönelik yeni oyunu devreye soktu.

HEDEF 2019`U ENGELLEMEK

Eski Alman Sanayiciler Birliği Başkanı olan Henkel, 16 Nisan`daki anayasa değişiklik referandumda ‘hile` algısı oluşturmak ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi`ne geçilecek olan 2019`daki seçimleri engellemek için harekete geçti. 2019`u engellemek ve töhmet altında bırakmak isteyen Henkel, demokrasinin olmazsa olmazı olan millete saygıyı görmezden geldi. 16 Nisan`daki referandumda Türk milletinin çoğunluğu yeni sisteme ‘evet` demesine rağmen bunu görmezden gelen ve ‘hile` imasında bulunan işadamı, halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan`a da diktatör benzetmesi yaptı.

GABRIEL ÜZÜLMÜŞ!

Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, ilişkilerin gerilmesinin ardından Türkiye`ye yönelik açıklanan ekonomik önlemlere ilişkin konuştu. Türkiye ile Almanya`nın şu andaki ilişkisinden üzüntü duyduğunu dile getiren Gabriel,  “Bu durum beni memnun etmiyor. Kalbim kanıyor” dedi. Gabriel, Türkiye´de idamın yeniden getirilmesinin Avrupa Birliği ile Türkiye arasında bugüne kadar var olan ilişkilerin sonu olacağını söyledi.  

Merkel şok olmuştu

Avrupa Birliği, Türkiye`ye ekonomik yaptırım çağrısı yapan Alman hükümetini, hayal kırıklığına uğratmıştı. AB Komisyonu Sözcüsü Gordejuela, AB`nin Türkiye`yle ilişkisinin devam etmesinin gerekli olduğunu söylemiş ve eklemişti: Gümrük Birliği`nin güncelleştirilmesi, her iki tarafa da yarar sağlayacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir