• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
Kayıp Balıkçı Hala Bulunamadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`ın Gevaş ilçesine bağlı İnköyü`nde yaşayan evli ve çocuğu olmayan Mustafa Avcı geçimini çobanlık ve balıkçılık yaparak sağlıyordu. Avcı, 04.02.2012 Pazar günü saat 11.00 sıralarında balık tutmak için açıldığı Van Gölü`nden bir daha geri dönmedi.
 
Kendisinin yaptığı derme çatma bir sal ile Van Gölüne açılan Mustafa Avcı, bir önceki gün atmış olduğu balık ağını çıkarmak için göle açılmış ve bastıran tipinin etkisiyle gölde meydana gelen aşırı dalgalanmaya kapılmıştı.
 
Fırtına sonrası göl üzerinde meydana gelen aşırı sis yüzünden görüş mesafesinin çok düştüğü, Mustafa`nın çığlığını duyan köylülerin yardım için seferber olmaları bir sonuç vermezken, Van`ın Akdamar Adası`na sefer düzenleyen tekne çalışanları ile arama kurtarma ekipleri, jandarma, polis ve sahil güvenliğin günlerdir devam eden arama çalışmalarından halen bir sonuç çıkmadığı belirtildi.
 
Olayı duyar duymaz yardım için seferber olan tekneciler görüş mesafesinin olmadığını aşırı dalga ve sis yüzündende kıyı kesimlere ulaşmanın zor olduğunu belirtilerek "Maalesef günlerdir İnköyü`nün açıklarından, Gevaş, Erciş, Ahlât ve Adilcevaz`a kadar uzanan tüm kıyı şeridi havadan ve göl üzerinden eksiksiz aranmasına rağmen Mustafa`nın izine rastlayamadık." dediler.
 
Fikret Özkan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir