• DOLAR 32.483
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2447.484
  • ...
Gözaltına alınan siyahinin şüpheli ölümü protestolara neden oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rashan Charles isimli siyahi bir İngiltere vatandaşının polis tarafından gözaltına alındıktan sonra hastanede şüpheli ölümü Londra'da protestolara neden oldu.

Olayı protesto eden çoğunluğunu siyahilerin oluşturduğu kalabalık, ellerinde "siyahların hayatları da önemlidir", "siyahlar için de adalet" pankartları taşıdıkları görüldü.

Dün geceden sabaha kadar devam eden olaylar Doğu Londra'nın Dalston bölgesinde meydana geldi. Kindsland caddesini bariyerlerle kapatan protestocular, polisin şiddet kullanmasıyla polisle çatıştı. Polisi adeta taş ve şişe yağmuruna tutan protestocuların, daha sonra caddeyi ateşe verdikleri görüldü.

Olayları kontrol altına almaya çalışan polisin, 2 helikopter desteği ve atlarla şiddet kullanması gözlerden kaçmadı. Olaylarda birçok insan bulundukları dükkânlara mahsur kalırken, birçok işyeri de zarar gördü.

Londra'nın Dalston bölgesinde polis 20 yaşındaki Rashan Charles isimli siyahi kişiyi 22 Temmuzda gözaltına almış, Charles daha sonra kaldırıldığı hastanede şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmişti. 

Ölen Charles'ın gözaltına alındığı yere çiçekler bırakan arkadaşları, Chales'ın çok iyi biri olduğu, ailesine ve arkadaşlarına bağlı biri olduğunu dile getirdiler. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir