BBP: İmam Hatipler En Önemli Yapı Taşlarıdır
BBP Genel Başkanı Destici, İmam Hatip Liseleri`nin kuruluşundan bugüne kadar Türkiye`nin en önemli yapı taşlarından biri olduğunu açıkladı
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ``İmam Hatip Liseleri, kuruluşundan bugüne kadar ortaya çıkış şekli, yapısı, müfredatı, öğrencileri ve mezunlarıyla Türkiye`nin en önemli yapı taşlarından biri olmuştur`` dedi.
Destici, İmam Hatip Liselerinin açılışının 61. yıldönümü ile ilgili olarak yayınladığı mesajında, ``Ülkesini, milletini, bayrağını, İslam`ı gerçek anlamda sevdiren İmam hatip Liseleri`nden mezun olanlardan birçoklarının milletvekili, iş adamı, profesör, din adamı, öğretmen, doktor, hakim, savcı, kaymakam, vali ve buna benzer görevlerde bulunduklarına dikkat çekti.
Kendisinin de imam hatip mezunu bir siyasetçi olduğunu ifade eden Destici, Diyarbakır`da geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 7. İmam Hatipliler Kurultayı`nda yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak şunları anlattı:
``Diyarbakır`daki konuşmamda; İmam Hatip Liseleri`nin hiçbir siyasi oluşumun himaye ve güdümünde olmadığını belirtmiş, 8 yıllık kesintisiz eğitimin tamamen ideolojik bir zeminde hazırlandığını ileri sürmüştüm. Zorunlu eğitimin kademeli hale dönüştürülerek İmam Hatip Liseleri`nin orta kısımlarının eğitime açılması talebinde bulunmuştum. Ayrıca, `Türkiye`de Uluslararası nitelikte bir İmam Hatip Lisesi açılmalı` diyerek fikrimi açıklamıştım. Şimdi, birinci talebim hayata geçti. 2. sinin de geçmesini istiyorum.
İmam Hatip Liseleri, kuruluşundan bugüne kadar ortaya çıkış şekli, yapısı, müfredatı, öğrencileri ve mezunlarıyla Türkiye`nin en önemli yapı taşlarından biri olmuştur. İHL mezunları bu gün camide, resmi kuran kurslarında din görevlisi olarak iş bulabilmektedirler. Bu okullardan mezun olan öğrencilerin sayıları oldukça fazladır. Ülkemizdeki din hizmetlerinin görülebilmesi için açılmış olan İmam Hatip Liselerinin müfredat ve imkân bakımından yeterli olmasına rağmen, mezun sayısı ve iş imkânı sayısı-alternatifi arasında bir uçurum bulunmaktadır. Ülkemizde ihtiyaç duyulan başka alanlarda da din görevlilerinin istihdamı, görev alanlarının geliştirilmesi gereklidir. Askeri sistemde din subaylığının dikkate alınması, hastanelerde din görevlilerinin bulundurulması gibi yeni istihdam sahaları bu yeni görev alanları olarak sayılabilir.``
Dünya Bülteni