• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
Türkiye geneli hava durumu nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Türliye'nin kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimleri, Bolu'nun güney çevreleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Artvin, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi, Hatay'ın kuzey ve kıyı kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmediği tahmin ediliyor.

Bölgelerde hava

Marmara, parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneyinde kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

Ege, parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Muğla, Denizli, Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz, parçalı ve az bulutlu, Osmaniye çevreleri, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi, Hatay'ın kuzey ve kıyı kesimleri ile öğle saatlerinden sonra Göller Yöresi ve Antalya'nın iç batı kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu, parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeybatı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz, parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu'nun güney çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu, az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz, parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Artvin çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu, az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava durumu

İstanbul 31 derece, parçalı ve az bulutlu

Bursa 32 parçalı ve az bulutlu

A.Karahisar 32 derece, parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İzmir 34 derece az bulutlu

Adana 35 derece, parçalı ve az bulutlu

Antalya 32 derece, parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç batı kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Ankara 33 derece, parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Trabzon 26 derece, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

Elazığ 40 derece, az bulutlu ve açık

Diyarbakır 43 derece, az bulutlu ve açık

Gaziantep 39 derece, az bulutlu ve açık. (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir