• DOLAR 32.459
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Özgür Kudüs Platformu`ndan öfke Cuması çağrısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADEM YALÇİN – HABER MERKEZİ

Siyonist terör şebekesi israil, gerçekleştirdiği zulüm, vahşet ve katliamlarına her gün bir yenisini ekliyor. İşgal rejimi, geçtiğimiz günlerde Mescid-i Aksa`da üç Müslümanı şehid etti. Ardından yaklaşık 800 yıldır kapatılmayan, Müslümanların idaresinde bulunan Mescid-i Aksa`yı 3 gün boyunca ibadete kapatarak insanlık suçu işledi.

“SİYONİST ÇETE, MÜSLÜMAN HALKLARIN SESSİZLİĞİNDEN CESARET ALIYOR”
Siyonist çetenin insanlık suçlarına dur demek adına harekete geçen Özgür Kudüs Platformu, önümüzdeki Cuma günü düzenlenecek Cuma eylemlerine üyelerini, bünyesindeki STK`lar ve Müslümanları destek olmaya davet etti. Özgür Kudüs Platformu tarafından yapılan açıklamada, “800 yıllık süre içinde ilk defa Mescid-i Aksa`da Cuma namazı kılınamadı. Müslümanlara ait mukaddes mekâna bir saldırı olan bu tehlikeli girişim, İslam ümmeti açısından asla kabul edilebilecek bir durum değildir. Bu pervasızlığın bir sonraki aşaması bu kutsal mekânı tamamen işgal edip hâkimiyet kurmaktır. Zira siyonist rejim, uzun zamandır bazen mekânın bir kısmını, bazen kimi zaman dilimlerini işgal etme teşebbüsünde bulunmaktan geri durmuyor. Yaptığı her mel`anetle İslam aleminin nabzını ölçerek adım atan siyonist şebeke, İslam ülkeleri liderlerinin tepkisizliği ve Müslüman halkların sessizliğinden cesaret alıyor.” denildi.

“HALKIMIZI SİYONİST İŞGALE KARŞI TAVRINI ORTAYA KOYMAYA ÇAĞIRIYORUZ”
İslam dünyasının içine düştüğü tefrika ve gaflet öyle bir boyuta ulaşmış ki, siyonistlerin mukaddes mekânları işgal etmesi, genç fidanlarımızı, gelinlik kızlarımızı vahşice katletmesinin bile ümmeti harekete geçirmeye yetmediği belirtilen açıklamada, “Müslümanlar üzerine adeta ölü toprağı serpilmiş vaziyette. israil vahşetine rağmen bu sessizlik devam ettiği taktirde, katliamların devam edeceği, Mescid-i Aksa`nın tamamen işgal edileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle ümmetin birer ferdi ve sorumluluk sahibi Müslümanlar olarak siyonist terör şebekesi israil`in, insanlık dışı uygulamalarına dur demek için tepkimizi ortaya koymamız gerektiği kanaatindeyiz. Özgür Kudüs Platformu olarak tüm üye ve kurumlarımızı 81 ilde Cuma günü siyonizme öfke Cuması programları organize etmeye, tüm halkımızı da siyonist işgale karşı tavrını ortaya koyarak Cuma eylemlerine destek olmaya davet ediyoruz.” çağrısı yapıldı.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARINA HASHTAG ÇAĞRISI
Sosyal medya kullanıcılarına da çağrıda bulunan Özgür Kudüs Platformu, “Sosyal medya kullanıcılarını, ümmetin hassasiyetini arttırmak ve israil işgaline karşı büyük bir tepkisellik oluşturmak üzere yazmaya, hashtag çalışmaları yapmaya davet ediyoruz. Ses ne kadar yüksek olursa, israil`in korku ve tereddüdü o kadar artacaktır. Bu gerçek asla unutulmamalıdır.” ifadeleri kullanıldı.

21 Temmuz Cuma günü Diyarbakır Ulu Cami`de basın açıklaması
Özgür Kudüs Platformu ayrıca üye STK`lar ve gönüllüleri olarak 21 Temmuz günü Cuma namazı sonrasında bir başka haremi olan Ulu Cami önünde basın açıklaması gerçekleştireceğini açıkladı. Açıklamada, “Tek ses, tek yürek ve israil`in en büyük korkusu olan vahdet tablosu ile haykırmak üzere tüm duyarlı halkımızı bu basın açıklamasına davet ediyoruz.” denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir