• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İngiltere`de Müslümanlara yönelik provokatif tacizler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı'da artan İslam düşmanlığına ilişkin her gün yeni bir olay yaşanıyor. Son olarak İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşanan olayda, Müslüman bir aileye zarf içerisinde, üzerinde ingilizce "evil-kötülük" yazılı yırtılmış bir Kur'an-ı Kerim sayfası gönderildi.

Müslümanlara yönelik sözlü ve fiili saldırıların sık sık yaşandığı İngiltere'de, son yaşanan olay da tepkiyle karşılandı. Ülkede yaşayan Müslümanları tahrik edici saldırıların arttığı belirtilirken, Müslüman karşıtı nefretin boyutlarını araştıran MAMA (Measuring Anti-Muslim Attacks) isimli kuruluşa gelen bir ihbara göre, İngiltere'nin başkenti Londra'da bir Müslüman aileye gönderilen zarfın içerisinden üzerinde çapraz olarak "evil-kötülük" yazılı yırtılmış bir Kur'an-ı Kerim sayfası çıktı.

İngiltere'de 21 Şubat 2012'de faaliyet göstermeye başlayan Müslüman karşıtı nefretin boyutlarını araştıran TellMAMA isimli kuruluş, daha öne yayımladığı bir raporda, Müslümanlara yönelik sözlü ve fiili saldırıların üç kat arttığına dikkat çekmişti.

İngiltere'de son yaşanan olayda, evine gelen mektubu açan baba, üzerinde "evil-kötülük" yazılı Kur'an-ı Kerim sayfasıyla karşılaştı.

Kimliği açıklanmayan ailenin kızının MAMA'ya verdiği bilgiye göre, ailenin ev adresine gönderilen zarfı açan babanın gördüğü saygısızlık karşısında şok geçirdiği ve bundan son derece rahatsız olduğu belirtildi.

"Babam o kadar rahatsız oldu ki, ilk tepkisindeki rahatsızlığını tarif etmek imkânsız." diyen ailenin kız çocuğu, babasının daha sonra öfke ve kızgınlık hali içerisine girdiğini anlatarak şunları ifade etti:

"Bir ailenin karşılaşabileceği en korkunç anlardan biriydi. Zaten babamın, ailemizin önemli bir parçası olan annesini toprağa vermesinden henüz iki ay geçmiş. Bunun üzerine böyle bir olayda hedef seçilmemiz bizim için tarifi imkânsız bir acı oldu. Çevremden aldığım olumlu mesajlar beni bir nebze olsun rahatlattı. Biz artık, birkaç istisna haricinde fanatik bir toplum haline geldik."

Yaşanan provokatif olayla ilgili ise İngiliz makamlarından henüz bir açıklama yapılmış değil. İngiltere dışındaki Avrupa'nın farklı ülkelerinde de Müslümanlara yönelik saldırıların arttığı biliniyor. Kimi raporlara göre ırkçı ve İslam düşmanı yapıların örgütlenmesi bilinçli olarak görmezden geliniyor.  (Ahmet Salim Çakar - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir