• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
"Bin yıldır görmediğimiz ihaneti yaptılar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümü dolayısıyla 15 Temmuz Meydanı'nda düzenlenen anma etkinliklerine birçok kişi katıldı.

Valilik binasının yanındaki meydanda düzenlenen etkinlik, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Cami İmam-Hatibi Adem Kemaneci'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Platforma çıkarak halkı selamlayan Vali Ali Yerlikaya, belediye başkanları, siyasi parti ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Meydanda toplanan vatandaşlar, akşam ezanının okunmasıyla İl Müftüsü Ahmet Çelik'in imamlığında cemaatle namaz kıldılar. Akşam namazının ardından ses sanatçısı tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Programda katılımcılara hitap eden Vali Yerlikaya, FETÖ'yle kararlılıkla mücadele edildiğini belirterek, "Bundan tam bir yıl önce bu gece, 15 Temmuz gecesi bin yıllık tarihimizde görmediğimiz bir ihanet ile imtihan edildik. Allah bizi böyle bir ihanet gecesinde sınadı, imtihan etti. 50 yıl boyunca evlatlarımızın alnı secdeye varsın diye aldılar. Zekâtlarımızı, sadakalarımızı, fitrelerimizi aldılar. Anadolu evlatlarını aldılar. Onları hayırlı evlat yetiştireceğiz diye verildi, ne oldu? Onlardan hainler çıktı. Devletin, milletin, bizim mallarımızdan oluşan tanklarımızı, uçaklarımızı, tüfeklerimizi o hain evlatlar bize sıktılar, attılar. 250 şehit verdik. O gece biz şaşırmadık. Onlar hainliklerini yaptılar, bin yılda görmediğimiz ihaneti yaptılar." dedi.

"Evlatlarımızı dinini iyi bilen, imanına sımsıkı sarılan nesiller olarak yetiştirmeliyiz." diyen Yerlikaya, sözlerini şöyle tamamladı: "Tüm Türkiye'de, gazi şehrimizde, Türkiye'de ilk salalar bizim Ulu Cami'mizden başlamak üzere verildi. Gazi şehrin 300 bin evladı, sonradan ismi bizlerce, sizlerce 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak verdiğimiz bu meydanda bir araya geldik ve onlara 'Durun hainler!' dedik. Gazi şehir bu şehir, diğer şehirlere benzemez. Bunlar devri zamanında, 100 yıl önce, dünyanın dördüncü ordusuna, bir kasabaya 11 ay direndiler. Tanktan korkmazlar, tüfekten korkmazlar. Şehitkamil'in, Şahinbey'in evlatları, torunları! 'Çıkabiliyorsan tugaydan çık.' dediniz. Bunları sizin hayır duaları, sayr-u gayretleriniz ile yaptık. Allah hepinizden razı olsun. Bu gecemizi de beraber coşkuyla, yürekten gelen dualarla kutluyoruz. Allah bize ihanet edecek, içimizden aslını inkâr edecek nesiller vermesin. Evlatlarımızı dinini iyi bilen, imanına sımsıkı sarılan nesiller olarak yetiştirmeliyiz."

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 15 Temmuz'un herhangi bir gün olmadığını söyledi. 15 Temmuz'un ikinci bir Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar ve Antep'i gazi yapan Şahinbey'in, Şehitkamil'in torunları için ikinci bir 25 Aralık, Antep'in kurtuluşu olduğunu dile getiren Şahin, "Bir yıl önce bu saatlerde yaşadığımız o duygu, bize o duyguyu yaşatanlar, hain FETÖ darbesine karşı hainliğin bu kadar olabileceğini bize gösterenler ama buna karşı hainlik ne kadar büyük olursa olsun kahraman gazilerimiz, gazi şehrimiz, 250 şehidimiz, 2 bin 160 gazimizle 'Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın. Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın.' dedik." ifadelerini kullandı.

Birçok darbe yaşadıklarını ancak 15 Temmuz'da bu kadar hainini görmediklerini ifade eden Şahin, "Kendi içimizden çıkan, din kisvesiyle, kutsallarıyla, milli ve manevi duyguları ile milleti yöneterek, milletin verdiği kurbanlarıyla, sadakalarıyla, zekâtlarıyla 'altın nesil' diye çıkanların 40 yıl sonra nasıl hain bir nesle dönüştüğünü gördük. Kendi tankımız, tüfeğimizi, F 16'larımızı ve milletimizi vurduğunu gördük. Bu o kadar büyük bir ders ki rehberimiz yalnızca Kur'an-ı Kerim ve Hz. Muhammed'in sünnetidir. Hiç kimsenin aklımızı kiraya vermesine müsaade etmeyeceğiz. Milletimizin evlatlarını çalanların, analarından ve babalarından koparanların, millet ve ümmet bağını koparanlara Hz. Ali ile cevap vereceğiz. Hz Ali, 'Her şeyi affedin ama vatana ihaneti asla affetmeyin.' diyor. İşte, bu hain darbeciler, hukuk devletinde en son ne ceza almaları gerekiyorsa alacak." şeklinde konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin sıradan, basit bir darbe girişimi olmadığını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şunları söyledi: "Asırlardır Haçlıların ülkemiz üzerinde oynadıkları oyunun bir parçasıdır. FETÖ denen bu alçak, hain örgütün, PKK terör örgütünün maşa olarak kullanıldığı, ülkemizi parçalamaya ve bir iç savaş çıkarmaya yönelik büyük bir oyundu. Bu oyun Allah sizlerden razı olsun, sizlerin ferasetiyle, imanıyla, cesaretiyle bertaraf edildi."

Darbe girişiminden büyük bir ders çıkartılması gerektiğini dile getiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Allah bir daha bize 15 Temmuz'u yaşatmasın. Mehmet Akif'in, 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.' dediği gibi Allah bize bugünleri bir daha da göstermesin. Ama bizim bundan büyük bir ders çıkarmamız lazım. Bizim ayrıma fırsat vermememiz lazım. Bizim birlik olarak bu topraklarda ilelebet varlığımızı devam ettirmek adına birlikte yaşamamız lazım. İnşallah bunlardan da ders çıkarmış olarak bundan sonraki süreçte birliğimizi beraberliğimizi devam ettireceğiz." dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Karalar, "Bu ülkede emelleri olan insanların emellerini başlarına geçirdiniz. Bu ülkenin üzerinde yüzyıllardır oynanan oyunların bir başka perdesi olarak bir yıl önce bir darbe kalkışması yapılmıştır. Ama bu aziz millet şunu gösterdi ki bu ülke sahipsiz değil ve bu ülkenin imanlı evlatları olduğu müddetçe bu ülkeye hiç kimse bir darbe girişiminde bulunamayacak ve muvaffak olamayacak. Onun için biz diyoruz ki bu milletin imanlı evlatları olduğu müddetçe bu ülke elbette bölünemeyecek, parçalanamayacak ve bu ülke üzerinde emelleri olanlar da her zaman için mağlup olmaya mahkûm olacaklardır." diye konuştu.

BBP İl Başkanı İhsan Kaya ve MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan da hiçbir küresel gücün Türkiye'yi ele geçiremeyeceğini ifade etti.

Sivil toplum kuruluşları adına konuşma yapan Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök ise "O gece ak gençlik, ülkücü gençlik buradaydı. HÜDA PAR gençliği, yeşil tevhit bayraklarıyla buradan alana girmişti. Ben bunu görünce Rabbime hamt etmiştim. 'Bu sefer emperyalistlere, Siyonist uşaklarına geçit vermeyeceğiz inşallah.' dedim. O gün burada 300 binin üzerinde insan vardı. Belki de ben Gaziantep'te böyle bir kalabalığı ilk defa görmüştüm, bundan sonra da görür müyüm bilmiyorum. Rabbim bir daha inşallah o kalabalığı bir araya getirme mecburiyetinde bizi bırakmasın. Bizim bu birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız vardı. Türk'ü, Kürd'ü, Arap'ı, Laz'ı, Çerkez'i, Alevi'si, Sünni'si bu meydanda bir araya gelmişti. İşte, bütün dünyanın korktuğu şey de buydu. Dünyayı sömüren emperyalistlerin korktuğu şey de buydu. Rabbim bu birlik ve beraberliğimizi inşallah daim eylesin." ifadelerini kullandı.

Sık sık tekbir ve sloganların getirildiği meydanda, İl Müftüsü Çelik tarafından 15 Temmuz'da şehit olanlar için dua edildi. Vatandaşlar, meydana kurulan dev ekranlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaptığı konuşmayı canlı olarak izledi.

Sabah namazına kadar süren etkinlik, cemaatle kılınan sabah namazının ardından son bulurken, bu gece de nöbet tutulacak.

Programa; Vali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir