• DOLAR 32.577
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2456.575
  • ...
Rusya`daki Seçimin Galibi: Putin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
RUSYA - Bugün yapılan devlet başkanlığı seçimleri sona erdi. Açılan sandıklardan gelen ilk sonuçlara göre Başbakan Vladimir Putin oyların yüzde 60`ını almış durumda.
 
110 milyon seçmenin oy kullandığı seçimlerden sürpriz çıkmadı. Seçim sonrası yapılan anketlere göre Putin, oyların yüzde 59,3`ünü alarak 3`ü kez devlet başkanlığına seçildi.
 
Rus Seçim Komisyonu`nun tarafından yapılan açıklamaya göre, tüm sandıkların yüzde 14.5`i açıldı. Açılan sandıkların sonuçlarına göre Putin oyların yüzde 61,8`ini alırken, komünist lider Guennadi Ziuganov yüzde 17,82 ile ikinci sırada yer alıyor. Diğer üç rakibin oy oranlarının ise yüzde 10`un altında kaldığı belirtiliyor.
 
Rusya`da bir kişi 3 defa üst üste devlet başkanı seçilemediğinden dolayı Putin devlet başkalığından ayrılmıştı. Dört yıl başbakanlık yaptıktan sonra Putin bugün yeniden devlet başkanlığına seçildi.
 
Rusya`da yapılan son anayasa reformu ile devlet başkanlığı görev süresi 4 yıldan 6 yıla çıkarıldığı için Putin, bu görevi 2018`e kadar sürdürebilecek.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir