• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Mardin Midyat`ta 15 Temmuz etkinlikleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz 2016'da ABD destekli darbe girişimi sırasında şehit olanları anmak için birinci yıl dönümünde Türkiye genelinde başlatılan etkinlikler Midyat'ta da Kaymakamlık ile Belediye organizesinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Önce gündüz vakti darbe girişimi sırasında darbeciler tarafından Ankara Gölbaşı'nda katledilen özel Hareket Polisi Midyatlı Velid Bekdaş, kabri başında anıldı. Ardından camide tüm şehitler için mevlit okutuldu. Daha sonra polisin Midyat'taki ailesi ziyaret edildi. Akşam ise Belediye yanındaki Atatürk parkında anma etkinliği düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, darbe gecesi yaşananların gösterildiği  "15 Temmuz Destanı" adlı sinevizyon gösterimi ile devam etti. Sinevizyon gösterimi sırasında duygusal anlar yaşandığı görüldü.

Etkinliğe ilçe protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Midyat İlçe Kaymakamı Hüseyin Tekin, etkinliklere katılanlara teşekkür ederek şöyle konuştu: "İnşallah milletimize böyle olumsuz şeyleri bir daha kimse yaşatmaz. Ama yaşatmaya kalkanların başlarına neler geleceğini çok açık bir örneğini gördük. Ve tarihteki yerini alacaktır. Bu karanlık gece asla milletimizin hafızasından silinmeyecektir. Her ne kadar karanlık bir gece olsa da, hemen ertesinde ertesi gün de apaydınlık olduğunu dünyaya örnek bir şekilde göstermiştir. İnşallah bu millet bu tür kötü niyetli, art niyetli insanların herhangi bir kalkışması olmaz, olsa da bu milletin neler yaptığını, neler yapabileceğini gösterecektir. Allah hepsinden razı olsun, şehit olanlara Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize, onların yakınlarına hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

15 Temmuz'a kadar etkinliklerin devam edeceği belirtilirken, Çarşamba günü Midyat Gümüşçüler çarşısında 17.30'da fidan dağıtımı, 20.45'te de yeni bir etkinlik yapılacağı duyurusu yapıldı ve vatandaşlar davet edildi.  (Süleyman Tunç - İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir