• DOLAR 32.507
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2452.139
  • ...
"15 Temmuz`da ezanlar ve selalar darbeyi durdurdu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Artuklu Üniversitesi tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Artuklu Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, eskiden darbelerin ezanları susturduğunu, 15 Temmuz darbe girişiminde ise ezanlar ve selaların darbeyi durdurduğuna dikkat çekti.

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı etkinlikleri kapsamında, Atatürk Kültür Merkezinde, "Milletin Zaferi ve Şehitleri Anma" programı düzenlendi. 15 Temmuz Destanı Fotoğraf Sergisi'nin açılışıyla  başlayan program ardından konuşmalar ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, kentte cumhurbaşkanının himayesinde 6 günlük bir program düzenleyeceklerini ve bir hafta boyunca darbe ihanetini anlatacaklarını söyledi.

15 Temmuz gecesi yaşananlara değinen Yaman, "Saat 09.15'den sonra hissettiğimiz, sosyal medyada takip ettiğimiz üzere hemen ilimizde kriz merkezi oluşturduk. Kentimizde bir sıkıntı oluşmasın ve bu sıkıntı bölgemize ve ülkemize sirayet etmesin diye ama bütün iller bu şekilde davrandı. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde de bu hain darbe girişimini milletin zaferiyle son buldu. Ancak, mücadele bitti mi? bitmedi. Bunu hep konuşuyoruz, ihanet onların vatan bizimdir." İfadelerini kullandı.

Programda bir konuşa yapan Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, 27 Mayıs ve önceki darbelerin ezanları susturduğunu, 15 Temmuz darbe girişiminde ise ezanlar ve selaların darbeyi durdurduğuna dikkat çekti.

Ağırakça, "Tarihimizde darbeler ve 15 Temmuz darbesi" adlı bir konuşma yaparak, ülke gittikçe kalkınınca durdurmanın yollarını aradılar. Başta Almanya ve İngiltere olmak üzere başta Türkiye iktidarını indirmek, Suriye'yi parçalamak, Türkiye'yi birkaç parçaya bölünme planları yapılmaya başlandı. Her hamle yaptığımızda ve kalkınma olayı gündeme geldiğinde, ülke her kalkınma anında ise bir Avrupa'nın darbesiyle karşı karşıya kalıyor. 27 Mayıs'ta ve daha önceki dönemlerde darbeler ezanları susturmuşken, 15 Temmuz'da ezanlar ve selalar darbeyi durdurdu. Bir halk destan yazdı. Bir halk darbe durdurdu bir halk tankları durduruyor ve işlenmez hale getirdi." ifadelerini kullandı.

Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ise, yaptığı konuşmada,  FETÖ davalarının ana muhalefet partisi öncülüğünde itibarsızlaştırmaya çalışıldığı söyledi.

Miroğlu, "FETÖ davaları devam ediyor. Bu davalar görülürken ana muhalefet partisi öncülüğünde yine bir bloğun, bir kesimin bu davaları itibarsızlaştırmaya ve adeta görmezlikten gelmeye dair çabalarını görüyoruz. Maltepe mitinginde Kılıçdaroğlu'nun üslubu ile darbe duruşmalarında hainlerin kullandığı üslup arasında hiç bir fark yok. CHP başta olmak üzere burayı oluşturan bloğun bir 15 Temmuz davası da yok. Benim görebildiğim kadarıyla. Ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu çıktığı bütün televizyon programlarına 15 Temmuz kutlamalarına, 'katılabiliriz' diyor. Yani CHP'nin böyle bir gündemi yok. Bu kabul edilebilir bir şey değil." diyerek CHP'nin tutumuna tepki gösterdi. (Mehmet Aslan-İLKHA) 






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir