• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şanlıurfa'da 15 Temmuz etkinlikleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da 15 Temmuz darbe teşebbüsü yıl dönümü dolayısıyla 11-16 Temmuz arasında düzenlenecek anma etkinlikleri başladı.

Şanlıurfa'da etkinliklerin ilki başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere kabir ziyaretleriyle başladı.

Kabir ziyaretine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, Mehmet Akyürek, Necmettin Cevheri, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, askeri erkân ve kurum amirleri, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Şehitlik Bediüzzaman Mezarlığında bulunan Şehit Mustafa Direkli'nin mezarına karanfil bırakılarak, ziyarette dualar okundu.

Etkinlik daha sonra, Şehit Mustafa Direkli Camisine geçilerek müftülük tarafından Mevlid-i Şerif ve duaların okunmasının ardından Karaköprü Belediyesi tarafından verilen yemek ikramıyla son buldu.

Burada basın mensuplarına bir değerlendirmede bulunan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, darbe girişiminin halkın asil duruşuyla püskürtüldüğünü söyledi.

Etkinlik olarak en başta 15 Temmuz şehitlerinin kabirlerini, daha sonra diğer şehitlerin kabirlerini ziyaret ettiklerini söyleyen Vali Erin,

"Hainlerin işbirliğiyle milletin iradesine ipotek koymaya çalışıldı ve bu beyhude ihanet teşebbüsü başta Cenab-ı Allah ondan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız, liderimiz ve milletin o asil duruşuyla püskürtülmesi sağlandı. Püskürtmeyi başardık. Onun yıl dönümünü 11-16 Temmuz tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle hem şehitlerimizin ruhuna, hem günün anlamına uygun bir şekilde, inşallah Şanlıurfalı hemşerilerimizle kardeşlerimizle birlikte kutlayacağız. Bugün başlangıcını yapmış olduk. Önümüzdeki günlerde her şeyimizi aslında borçlu olduğumuz bu kutsal vatan topraklarında bağımsız, hür ve dimdik yaşamamızın teminatı ve mührü olan o şehitlerimizin, 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere diğer şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ettik. Onlara dualar ettik, rahmet diledik. Bütün kardeşlerimizle beraber ardından yine 15 Temmuz'da şehit verdiğimiz kardeşimizin adını taşıyan bu camide onların ruhuna hediye etmek üzere dualar yapıldı, mevlid-i şerif okundu. Yarın ve 16 Temmuz'a kadar inşallah bu etkinliklerimiz, programlarımız devam edecek." dedi.

Erin son olarak, tüm Şanlıurfalıları düzenleyecekleri programlara davet etti. (Hüseyin Sayhar - İLKHA)

























Bu haberler de ilginizi çekebilir