• DOLAR 32.47
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2435.082
  • ...
Van`da 15 Temmuz şehitlerini anma programları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla Van'da "15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı" kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Program kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Zeve Şehitliği, mezarlık ziyareti ve mevlit programı düzenlendi.

Van Valisi Murat Zorluoğlu'nun katılımıyla program dâhilinde ilk önce Zeve Şehitliği'nde anma programı düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İpekyolu İlçe Müftüsü Sacit Emiri, 15 Temmuz şehitleri ve 1915'te Ermeniler tarafından katledilen 2 bin 500 Müslüman için dua okudu.

Daha sonra Akköprü Mezarlığı'nı ziyaret eden Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler, burada da okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından dua etti.

Program, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit edilenler için Hz. Ömer Camii'nde okutulan mevlit ve ardından verilen öğle yemeğiyle devam etti.

Düzenlenen program sonrası kısa bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdurrahman Çohaz, "Bu yemeği de şehitlerimizin hayrına verdik. İnşallah onların hayrına ulaşır. Dualarımız onlarla birliktedir. Katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum." dedi. (Yılmaz Sönmez - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir