• DOLAR 32.461
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2441.003
  • ...
Mardin`de 15 Temmuz şehitleri için mevlit okutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de "15 Temmuz ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında şehitlikler ziyaret edilerek, şehitler için Artuklu ilçesindeki Saruhan Camii'nde mevlit okutuldu.

Garnizon Komutanlığı Şehitliğinde gerçekleştirilen programda İl Müftüsü İsmail Çiçek şehitler için dua okudu.

Törene katılan AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Altan Er, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve şehit yakınları, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Buradaki programın ardından Saruhan Camii'nde 15 Temmuz şehitlerini anmak için mevlit programı düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle mevlidi şerifin okunmasının ardından İl Müftüsü Çiçek, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti.

Program hakkında açıklamalarda bulunan Vali Yaman, 15 Temmuz'un önemine dikkat çekerek, "Bu tarihte ülkemiz tekrar bir tarih yazarak iradesine ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır. Ülkemiz asırlarca birçok tehdit ile karşılaşmış ve tüm tehditleri feraseti ile bertaraf etmiştir. Bu tehditler ise hâlâ devam etmektedir. Ülkemiz üzerinde kirli emelleri olanlar maşaları vasıtasıyla ülkemize bir kez daha kast etmek istemiştir. Tarih ve özgürlük bilinci olan milletimiz ise 15 Temmuz'da darbeci güruha memleketin her karış toprağını dar etmiştir. Bu destan hiçbir zaman unutulmamalıdır. Yeni neslimiz de bu bilinçle büyümelidir. Bu vesileyle şehitlerimize tekrar rahmet diliyoruz." dedi.

Kılınan öğle namazının ardından mevlit yemeğine geçildi. (Mehmet Aslan - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir