• DOLAR 32.447
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2443.317
  • ...
Güneş altında susuz bırakılan atlara el konuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesinde bulunan Anadolu Lisesi mevki dağlık alanda 5 tane atın 3 gündür güneş altında bağlı bulunduğunu gören vatandaşlar, durumu Mardin Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon merkezine ve Hayvan Hakları Federasyonuna bildirdi. 

Şikâyet üzerine harekete geçen yetkililer, durumu Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğüne bildirerek olay yerine giderek dağlık alanda 3 gündür güneş altında bağlı olan 4 ata su vererek telef olmaktan son anda kurtardı. Yetkililer alandaki kötü kokudan hareket ile alanda yaptıkları incelemelerde bir atın da bağlı olduğu yerde telef olduğunu belirledi.

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde görevli Veteriner Hekim Nurettin Bozdağ ile Orman ve Su İşleri Mardin Şube Müdürü Mehmet Beşir Unat tarafından gölgelik alana götürülen hayvanların alanda bulunan atık sudan dakikalarca su içtiği görüldü.

Son anda telef olmaktan kurtarılan hayvanlar, güneş altında bağlı bulundukları alandan alınarak daha sağlıklı bir alana götüren Veteriner Hekim Nurettin Bozdağ, hayvanların sağlık kontrollerini yaparken, durumlarının iyi olduğunu belirtti.

Hayvan Hakları Federasyonu Mardin Temsilcisi Veysel Öğdür, birkaç gün önce de benzer bir olayın Kızıltepe'de ilçesinde yaşandığını hatırlatarak, hayvanlara yapılan eziyet karşısında verilen cezaların daha caydırıcı olması gerektiğini söyledi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Orman ve Su İşleri Mardin Şube Müdürü Mehmet Beşir Unat ise, "İnsanlarımız, hayvanlar dinç olduğu zaman üzüm bağlarını sürme dâhil tüm işlerinde kullanıyor. Hayvanlar yaşlanmaya başladığı andan itibaren ise maalesef bu tür manzaralarla karşılaşıyoruz. Hayvanları aldığımız alanı incelediğimizde üzüm bağlarının ve birkaç kulübenin olduğunu gördük. Alanda üzüm bağları ve kulübelerin olması bu atlarının sahibinin bulunduğunu gösteriyor. Orman ve Su İşleri Müdürlüğü olarak gerekli incelemeleri ve takibi sürdüreceğiz. Hayvanların sahiplerini belirlediğimiz zaman en ağır ceza neyse onu vereceğiz. Bu hayvanların da bir canı var ve kimsenin bunlara eziyet etme hakkı yoktur. Müdürlük olarak en ağır yaptırım neyse hayvanlara eziyet edenlere uygulayacağız. Birkaç gün içerisinde hayvanların sahipleri ortaya çıkmazsa hayvanları koruma altına alacağız." dedi.

Veteriner Hekim Nurettin Bozdağ da şunları söyledi: "Bu tür olaylarda eziyete maruz kalan hayvanların her türlü sağlık hizmetlerini üstlenmeye hazırız.  İnsanlarımız, hayvanların da bir canı olduğunu unutmamalıdır. Bu görüntülerin son olmasını arzu ediyoruz. Hayvan severler bu tür manzaralara şahit olduklarında yetkilileri bilgilendirmekten çekinmesin."

Geçtiğimiz günlerde Kızıltepe Devlet Hastanesi karşısındaki boş bir arazide günlerce güneş altında bağlı olan 6 katır, şikâyetler üzerine susuzluktan telef olmaktan kurtarılmış ve Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından hayvan sahibine 630 TL para cezası verilmişti. Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından kesilen 630 liralık para cezası ise hayvan severlerin tepkisini çekmişti. (M. Salih Keskin - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir