• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Verilen yanlış kararlar düzeltilmeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Erkan Yavuz/İSTANBUL

İstanbul Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi geçtiğimiz günlerde skandal bir karara imza atarak HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Mehmet Bahattin Temel, Sait Şahin ve Rehber TV Genel Yayın Yönetmeni Fikret Gültekin`e 6 yıl 3 ay hapis cezası vermişti. FETÖ tarafından hazırlanan kumpas dosyalarıyla ceza verilmesine tepki gösteren medya yöneticileri, verilen bu kararların adalete gölge düşürdüğünü belirterek, bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini belirtti.


Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu

“VERİLEN HUKUKSUZ KARARLAR ORTADAN KALDIRILMALIDIR”

HÜDA PAR ve Rehber TV yöneticisi hakkında verilen kararların hukuksuz olduğunu belirten Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, “Yargıda çifte standart hala devam ediyor. Balyoz ve Ergenekon davalarına yeniden bakılırken, İslami STK dosyalarında FETÖ hakimlerinin verdiği kararlarla alakalı itirazlar dikkate alınmadı. HÜDA PAR yöneticileri ve Rehber TV yöneticisi hakkında alınan kararlar hukuksuz kararlardır. Davaya bakan mahkemenin ihsası rey yaptığı ortada olduğuna göre, davaya başka bir mahkeme bakmalı ve haksız karar ortadan kaldırılmalıdır. Kartel medyasının dün olduğu gibi bugün de Müslümanlara karşı ön yargılı tutumu değişmemiştir. Yargıda olduğu gibi medyada da çifte standart devam etmektedir.” diye konuştu.

“FETÖ KENDİNE RAKİP GÖRDÜĞÜ HERKESİ İMHA YOLUNA GİTTİ”

FETÖ`nün yıllarca devletin içine sızarak millete zarar verdiğini söyleyen Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, “FETÖ kendine tehdit gördüğü tüm yapıları ve kurumları illegalleştirmek için bir takım projeler geliştirdi. Yakın zamanda tahşiye adındaki kendi halinde küçük bir cemaat olan yapıyı bile yok etmek için birçok proje geliştirdi ve üzerine gitti. HÜDA PAR`lıların ve gazetecilerin başına gelenlere baktığımız zaman şöyle bir tablo görüyoruz: Kendilerine kim muhalefet yapacaksa onu yok etmek için her türlü yola başvuruyorlar. Deniz Feneri Derneğine yapılan kumpasta da aynı şeyi gördük. Kendilerine rakip olabilecek, Müslümanların içerisinde kabul gören yapıları itibarsızlaştırmak, yok etmek için yapılan bir kumpas diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.


Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk

“TÜRKİYE GERÇEKLERİNDEN UZAK OLAN BAZI MEDYA AKIMLARI BUNU GÖRMEDİ”

Rehber TV Genel Yayın Yönetmeni Fikret Gültekin`e verilen hapis cezasını görmezden gelen medya organlarını ve meslek gruplarını eleştiren Öztürk, “Türkiye`de çok sesli medyadan söz ediliyor her zaman, fakat kendilerini ‘merkez medya` olarak konumlandıran bir medya var. Fakat bunlar hiçbir zaman Türkiye gerçeklerini anlamamıştır. Ne Türkiye toplumunun dindarlık algısını, Ne de kendilerinin savunduğu fikirlerin bu toplumda bir karşılığı olmadığını bilmiyorlar. İstediklerini görmezden geliyorlar. Allah`a çok şükür bu merkez medya olarak kendini konumlandıran medyanın karşısında çok daha özgür ve Türkiye sevdalısı bir medya var artık.” şeklinde konuştu.


Kanal A Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan

Türkiye`de yargının verdiği yanlış kararlarla adalete olan inancın sarsıldığını dile getiren Kanal A Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan da, “Geçmişten bu yana toplum olarak adli ve yargı kurumlarına olan güvenimiz zayıftı. Bunun düzeltilmesi, yargıya ve adalete olan güvenin sağlanması için çeşitli değişiklikler yapıldı. Nitekim 2010 yılında referandum sürecinden sonra vesayeti temsi eden guruplar, yüksek yargıda kümelendiler. Eski adıyla Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Yargıtay, Danıştay ve Anayasa Mahkemesi`nde ciddi bir ağırlık elde ettiler. Adalete olan güvenin artması gerekirken tam aksine daha da kötüye gitti. Yani 10 yıl öncesinde adalete olan güven neyse şimdi de aynıdır diye düşünüyorum.” dedi.

“UMARIM BU KARAR DÜZELTİLİR VE ADİL BİR KARAR VERİLİR”

Verilen cezaların yargının vesayet altından kurtulmadığına işaret ettiğini belirten Tan, bu dosyadan ceza alanlar hakkında adil karar verilmesi gerektiğine dikkat çekerek şöyle devam etti: “Bu kumpas davalarıyla beraber, bazı suçlular suçlarından kurtarıldığı gibi, masum olanlar da cezalandırıldı. Örneğin 28 Şubat darbesini yapan generaller cezalandırılacakmış gibi yapılıp suçtan kurtarıldılar. FETÖ kendi  adamlarını belli konumlara getirmek için suçsuz insanlara acımadan kumpas kurdu. Burada kuru ile yaş birbirine karıştı. Önemli dosyalarda suçlular ile suçsuzları birbirine karıştırarak davaları sulandırıldı. Bütün bunlar olurken tolumda da yargıya karşı bir güvensizlik oluştu. FETÖ`nün geçmişe dönük yaptığı yargılamalarının çoğunda ciddi sıkıntılar var. Şimdi de yargının tamamen bu vesayet odaklarından kurtulduğunu söylemek zor. Umuyorum ki bu dosyadan ceza alan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları ve Rehber TV Genel Yayın Yönetmeni ile ilgili düzeltmeye gidilir ve adil kararlar verilir. “

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir