• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İttihad'ul Ulema'dan silahlı saldırıya uğrayan imam hakkında açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İttihad'ul Ulema, Irak'ın Süleymaniye kentinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden imam-hatip Hazım Sıddık Ali hakkında yazılı açıklama yaptı.

Kürdistan İslami Topluluğu (Komel) Ulema Heyeti üyesi Sıddık Ali'ye yönelik suikasta karşı başta âlimler olmak üzere uluslararası tepkilerin verilmesi gerektiğinin belirtildiği açıklamada, âlimlere yönelik suikast girişimlerinin önünün alınması için Kürdistan yönetiminin hukuki ve cezai girişimlerde bulunması çağrısında bulunuldu.

Sıddık Ali'nin çevresinde sevilen biri olduğunun bildirildiği açıklamada, "Süleymaniye Er Rahman Camii İmam-Hatibi Hazım Sıddık Ali, 7 Temmuz 2017 tarihinde cuma namazı çıkışı uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Güney Kürdistan'da yaptığı İslami hizmetlerle bilinen Kürdistan İslami Topluluğunun (Komel) ulema heyetinden olan Sıddık Ali, çevresinde sevilen ve hürmet gören âlimler arasındaydı. 'Ahmedî Dêri' olarak da bilinen Sıddık Ali'ye yönelik düzenlenen suikast, bizlere daha önce uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilen Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtû) kurucularından İmam Hoşyar İsmail'i hatırlattı." denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Saldırıyı tertip edenlerle ilgili belirsizlik hâlâ devam ederken söz konusu bu ve benzeri suikast girişimlerinin önünün alınması için gerek Kürdistan yönetiminin hukuki ve cezai girişimleri, gerekse başta İslam âlimleri olmak üzere gecikmeksizin uluslararası tepkilerin verilmesi icap eder. Âlimler ve Medreseler Birliği olarak Hazım Sıddık Ali'ye Allah'tan rahmet, başta Komela İslami olmak üzere aile efradına, dava arkadaşlarına ve Kürdistan ulemasına başsağlığı dileriz. Temenni ederiz ki halkımız üzerinde şer ve kargaşa planları yapan ulusal ve yerli İslam düşmanı işbirlikçiler muvaffak olmasın, Allah-u Teâlâ bizleri bu tür yapıların şerrinden muhafaza etsin." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir