• DOLAR 32.587
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2462.618
  • ...
Katırları bağlayarak susuz bırakan kişiye 630 lira ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de 6 katırı 10 gündür güneş altında bağlı bırakan hayvan sahibine 630 TL para cezası verildi.

Kızıltepe Devlet Hastanesi karşısındaki boş arazide 6 katırın 10 gündür bağlı bulunduğunu gören vatandaşlar, durumu Hayvan Hakları Federasyonuna bildirdi. Olay yerine gelen Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Hayvan Hakları Federasyonu yetkilileri, günlerdir susuz olan hayvanlara su vererek telef olmaktan son anda kurtardı.

Duruma tepki gösteren Hayvan Hakları Federasyonu Mardin Temsilcisi Veysel Öğdür, kendisine gelen ihbar üzerine olay yerine geldiğini ve durumu yetkililere haber verdiğini söyledi.

Hayvanların 10 gündür susuz bir şekilde arazide bağlı bulunduğunu kaydeden Öğdür, bunun vicdansızlık olduğunu söyledi. Öğdür, "Şu an nereden bakarsanız 50 derece sıcaklık var. Bu hayvanların burada olduğu tahmini gün sayısı bize ihbar eden arkadaşa göre 10 gündür buradalar. Böyle bir sıcakta, böyle bir vicdansızlığa maruz bırakılan hayvanların haklarını Allah bırakmasın. Bizler hayvan sahibinin gerekli cezayı elimizden geldiğini yapacağız. Hem gönüllü hayvan sever olarak hem de vicdani ve ahlaki sorumluluk olarak bunu yerine getireceğiz." dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde görevli Veteriner Hekim Nurettin Bozdağ, hayvanların sağlık kontrollerini yaparken, durumlarının şu an iyi olduğunu belirtti.

Kısa bir süre sonra katırların bağlı bulunduğu tarlaya gelen hayvan sahibinin oğlu, katırların babasına ait olduğunu ifade etti. Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü'ne giden hayvan sahibine "5199 Sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanunu" kapsamında 630 TL para cezası kesildi.

Hayvan sahibi, para cezasını 15 gün içinde yatırması durumunda para cezasının 400 TL'nin altına kadar düşeceği öğrenildi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü, şu ifadeleri kullandı:

"Orman ve Su İşleri Mardin Şube Müdürlüğüne gelen ihbar üzerine, denetim ekibi, Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığında görevli Veteriner Hekim ve gönüllü hayvan severler ile birlikte olay yerine gidilmiş, Kızıltepe Devlet Hastanesi karşısında tarlada otlatılmak üzere 6 adet katırın susuz bir şekilde bırakıldığı tespit edilmiştir. Ekiplerce su verilen hayvanlar, sahiplerince uygun bir ortama götürmeleri sağlanmış olup, söz konusu katırların sahibine 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre 630,00 TL idari para cezası uygulanmıştır." (M. Salih Keskin - İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir